825. deň na Ukrajine: Použitie zbraní od iných štátov na ruskom území bude mať vážne následky, tvrdí Putin

2024-05-28 / Noviny.sk

KYJEV - Ruský prezident Vladimir Putin v utorok varoval, že ak západné štáty dajú Ukrajine súhlas na použitie svojich zbraní na útoky na ruskom území, bude to mať vážne následky. Kyjev dostane prvé dodávky stíhačiek typu F-16 už čoskoro, povedal ukrajinský minister obrany Rustem Umerov. Stíhačky F-16, ktoré Belgicko dodá Ukrajine, bude možné použiť len na jej území. Švédsko v utorok predstavilo nový balík pomoci pre Ukrajinu s cieľom zabezpečiť dodávky elektriny na jej území.

Noviny.sk (4)
826. deň na Ukrajine: Ruské útoky si na Ukrajine vyžiadali sedem mŕtvych (0)
2024-05-29 / Noviny.sk

KYJEV - Sedem ľudí zahynulo pri sérii ruských útokov v štyroch ukrajinských oblastiach, oznámili miestni predstavitelia a úrady. Maďarský minister zahraničných vecí požiadal šéfa bieloruskej diplomacie, aby Bielorusko urobilo všetko pre ukončenie vojny na Ukrajine. Rusko a Ukrajina už niekoľko mesiacov pozastavila výmenu zajatcov.

V rakúskych Alpách lavíny zasypali dvoch lyžiarov (3)
2023-12-03 / Noviny.sk

ALPY - V rakúskych Alpách v nedeľu 3. decembra lavína zasypala dvoch ľudí. V lyžiarskom stredisku v spolkovej krajine Korutánsko sa podarilo vyslobodiť jedného lyžiara, po druhom sa pátra. Informovala o tom agentúra APA.