Šternberk nechal vybudovat turistická odpočívadla u jezírka a pramene kyselky (0)
2024-03-29 / Ekolist.cz

U malebného jezírka v Dalově a u pramene Těšíkovské kyselky nedaleko Šternberka na Olomoucku jsou nová turistická odpočívadla. K jejich výrobě posloužilo dřevo z městských lesů, které do konečné podoby zpracovali šternberští studenti. Turistická odpočívadla nabízejí kromě zastřešeného posezení i možnost odstavení kola. ČTK to sdělila mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Dumazahrada | Změna zimního času na letní vás čeká už zítra. Tohle byste o ní měli vědět (0)
2024-03-29 / Dumazahrada.cz

Dumazahrada - Konec března se blíží a s ním i každoroční posun ručičky na hodinách. Co nás tento rok čeká a jaké má změna času dopady na náš každodenní život? Podívejme se na to, co nám přináší letní čas a jak ovlivňuje naše chování a zdraví.

Diskusia: Nitra ukázala Popradu, ako sa hrá play-off. Asi ich to veľmi bolí, hovorí Švarný (0)
2024-03-29 / Sportnet.sk

Nitre veľmi pomáhajú diváci, uznal popradský kapitán Daniel Brejčák.

Denní horoskop ŠTÍRA na 7. 4. 2024 (0)
2024-03-29 / zeny.iprima.cz

Štíři, nažhavte dnes svou energii a ukažte, že máte sílu zvítězit. Vytvořte ohnisko aktivity, které bude lidem kolem vás dodávat velké množství tepla. Někteří z nich teď možná nebudou schopni stát příliš blízko. Nedělejte si starosti, to je jejich problém, ne váš. Klíčové pro vás nyní je být sám sebou. Tímto způsobem budete přitahovat ty, kteří mají rádi intenzivní žár.

Denní horoskop ŠTÍRA na 3. 4. 2024 (0)
2024-03-29 / Prima+

Štíři, snažte se dnes příliš nepodléhat emocím. Pokud se necháte unést dramatem, které se vás nijak netýká, mohli byste se dostat do problémů. Vaše napojení na pocity druhých lidí by vás mohlo vtáhnout do víru dění. Mějte na paměti, že vaše představivost je vaším záchranným člunem. Udělejte, co můžete, abyste se distancovali od emocionálního traumatu, které vás obklopuje.

V starovekom Egypte zachraňovali život pitím piva a opíjaním (0)
2024-03-29 / Sme chlapi

Takto sa zabávali Egypťania, ktorí zachraňovali spoločnosť prostredníctvom večierkov.

Šokujúca pravda: Takto vznikla najstaršia púštna múmia (0)
2024-03-29 / Sme chlapi

Nielen oblečená v tulenej koži, ale dokonca s parochňou. Boli sme v učebniciach dejepisu zámerne zavádzaní?

A zase budu na Tour. Kreuziger o změnách v cyklistice, penězích i Češích (0)
2024-03-29 / iDNES.cz

Už když jsme se spolu bavili loni v prosinci, nosil v hlavě podrobnosti o etapách příští Tour. „Tehdy jsme je zrovna představovali klukům z týmu,“ povídá. „A teď po ardenských klasikách začnu dělat na ještě detailnějších rozborech.“

Embéčko, sexy felicia, či ladná tatra? Které z českých legend dáte přednost? (0)
2024-03-29 / iDNES.cz

K této anketě jste nás inspirovali vy, čtenáři. Spíš shodou okolností patří březnová auta v podání českého autoprůmyslu k těm z nejkrásnějších. Které se nejvíc líbí vám? Hlasujte.

Vyzkoušejte si přijímací test nanečisto z češtiny pro 9. třídu | Seriály | Lidovky.cz (0)
2024-03-29 / Lidovky.cz

Přinášíme další variantu zkušebního testu k přijímačkám na střední školy. Můžete si ji snadno stáhnout a vytisknout. Obsahuje sadu úloh i s řešením na konci, a to v takové podobě, na jakou můžete narazit během skutečných přijímaček.

Vedci nám to doteraz tajili: Objavil Aristoteles piaty prvok? (0)
2024-03-29 / Sme chlapi

Čo by mohol byť piaty prvok, o ktorom vie aj cirkev?

„Čtyři bloky v Dukovanech jsou chiméra,“ míní bývalý šéf ČEZ (0)
2024-03-29 / Echo24.cz

Minulý týden premiér Petr Fiala rozčeřil energetické vody výrokem, že pod minoritním akcionářem ČEZ si nemáme představovat drobného střádala, ale „často velké bohaté podnikatele se stamilionovými majetky“. Minoritní akcionáři ČEZ, kterých je jen v České republice na 160 tisíc, překážejí vládě v plánování výstavby jaderných elektráren a vláda zas překáží jejich zisku například daní z neočekávaně vysokých zisků, tzv. windfall tax. Otázka je, jaké cíle má ČEZ, ze dvou třetin státní firma, sledovat. Expanzi jaderné energetiky, expanzi tzv. obnovitelných zdrojů OZE – nebo třeba plynových elektráren?

Tipsport Extraliga 2023/2024 - tabulka, zápasy, výsledky, týmy (0)
2024-03-29 / Blesk

Aktuální zpravodajství z české Tipsport extraligy ledního hokeje - články, výsledky, tabulky, reportáže, analýzy, statistiky, rozhovory, sestřihy na iSport.cz.

Obranné linie Ukrajiny se bortí. Zelenskyj naléhá na sliby USA, armáda jinak ustoupí Rusům (0)
2024-03-29 / CNN Prima NEWS

Pokud Ukrajina neobdrží slíbenou americkou vojenskou pomoc, kterou blokují spory v Kongresu, budou ukrajinské síly muset začít po malých krůčcích ustupovat. Kyjev ovšem hledá cesty, jak takovému scénáři zabránit. V pátek publikovaném rozhovoru s americkým listem The Washington Post (WP) to uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Papež ze zdravotních důvodů odřekl účast na procesí u Kolosea. Sepsal zamyšlení, kde zmínil oběti války (0)
2024-03-29 / iROZHLAS

Papež poprvé od nástupu do čela katolické církve sám sepsal rozjímání, která se obvykle čtou na Velký pátek při křížové cestě, skrze kterou si katolíci připomínají příběh ukřižování Ježíše Krista.

Vydejme se spolu za prezentací kolekce knižní i grafické tvorby Toyen (0)
2024-03-29 / Deník.cz

V Domě umění GVUO proběhla v úterý 2024 vernisáž výstavy s názvem: Toyen / Knihy bez hranic. Náš věrný čtenář Josef Zajíc se na výstavu vypravil a zmapoval vše podstatné, děkujeme.

Zubři se úspěšně vracejí do české přírody, jsou jich už desítky – faei.cz (0)
2024-03-29 / faei.cz

Zubr evropský byl v české krajině vyhuben přibližně v polovině 18. století. V posledních letech se ale toto majestátné zvíře do volné přírody opět vrací. Největší stádo se 43 zvířaty žije v rezervaci na území bývalého vojenského prostoru Milovice ve středních Čechách.

Podívejte se: Fitness víkend v Dětenicích si užily nejen cvičící dámy (0)
2024-03-29 / Deník.cz

/FOTO/ Parta děvčat, svěřenkyně cvičitelky a lektorky Jáji Seidlové, někdejší miss aerobic ČR z Kladna se zúčastnily fitness víkendu tentokrát v Dětenicích.

Tragédie v Apeninách. Česká turistka zemřela při exkurzi v horách, zřítila se kvůli fotkám (0)
2024-03-29 / CNN Prima NEWS

Při exkurzi v Apeninách zemřela v pátek česká turistka. Informuje o tom web stanice Rai News a místní tisk. Padesátiletá žena se podle prvních informací zřítila, když si chtěla pořídit fotografie okolí. Ženu na výletě doprovázely i další osoby včetně příbuzných, kteří přivolali pomoc.

Top foto dňa (29. marec 2024): Krížová cesta v Prešove, Veľkopiatkové sprievody po celom svete aj tragická nehoda autobusu v Južnej Afrike - Denník politika (0)
2024-03-29 / dennikpolitika.sk

29.3.2024 (SITA.sk) - Aj 29. marec bol bohatý na udalosti, v priloženej fotogalérii si môžete pozrie

29. března - Události | Česká televize (0)
2024-03-29 / ceskatelevize.cz

Koaliční spor o příspěvek na péči — Růst příspěvku na péči — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Útoky dronem — Osidlování Golanských výšin — Záměna pacientek — Zájem o výměnu kotlů — Kontroly na silnicích — Investice firem — Ruský útok na ukrajinskou infrastrukturu — Potratová pilulka v Polsku — Janovy pašije v kostele sv. Šimona a Judy — Upravy pravidel pro přeměny firem — Plány jak ulevit věznicím — Celková výše dluhů — Nábor mladých zájemců o práci u policie — Prach ze Sahary — Kontroly rybářů na Orlické přehradě — Umělá inteligence a bezpečnost — Využití AI v různých oborech — Umělá inteligence ve školách — Novinky kolem Ruskem organizované sítě — Zázemí pro nově zvoleného prezidenta — Peníze blokované u zkrachovalé Sberbank — Operace tzv. synkopy — Požár v brazilském Recife — Přípravy na oslavy výročí vylodění spojenců — České jeskyně zahájily sezónu — Návrat přívozu na řeku Lužnici — Velký pátek

Papež omyl a políbil nohy 12 vězeňkyním, křížové cesty u Kolosea se ale nezúčastnil / Christnet.eu (0)
2024-03-29 / Christnet

Papež František dnes večer, na Velký pátek, odřekl svou účast na křížové cestě u římského Kolosea. Pro obřad ale připravil  zamyšlení. Ve čtvrtek odpoledne navštívil ženskou část římské věznice Rebibbia a odsloužil liturgii pro asi 200 lidí. V duchu tradic Zeleného čtvrtka pak rituálně omyl, osušil a políbil nohy 12 vězeňkyním.