Survivor Česko & Slovensko: Hodně podivná kmenová rada připomínala spíš emotivní pořad o rodině (0)
2024-03-27 / KinoTip

Moderátor tvrdí, že emoce do této hry patří, ale tentokrát jich diváci dostali naservírovaných víc, než se dá strávit a zákonitě tak někomu zůstaly ležet v

Pobaltí se chystá na válku, hloubí zákopy. Putinovo Rusko tam srovnávají se SSSR, hlásí zpravodaj (0)
2024-03-27 / mujrozhlas.cz

Hloubí zákopy, staví bunkry. Pobaltské státy. Chtějí se bránit, připravují se na válku. Litva, Lotyšsko, Estonsko čelí výhrůžkám z Kremlu. Jak reálná je ruská agrese v Pobaltí? Téma pro Andrease Papadopulose, zpravodaje České televize. Ptá se Matěj Skalický. Matěj Skalický Editace: Kristýna Vašíčková Rešerše: Zuzana Marková Sound design: Damiana Smetanová Hudba: Martin Hůla, Jaroslav Pokorný

Povinné soláry a bezemisní domy. Norma schválená europoslanci je nereálná, zní od odborníků (0)
2024-03-27 / seznam.cz

Solární panely na každé střeše, elektrické nabíječky v plánech domů a moderní zateplení nových budov. Zatímco zelení poltici vidí v nové bezemisní směrnici budov šanci pro stavební průmysl, konzervativní politici mluví o "zeleném šílenství" a nucených a nákladných renovacích bydlení. Cílem obsáhlé směrnice je především renovace nejhůře energeticky efektivních budov a snížení spotřeby energie a množství emisí. Podle odhadů předkladatelů návrhu spotřebují budovy v EU přibližně třetinu vyrobené…

Chance liga 2023/24 ✔ zápasy, tabulka, program, výsledky (2)
2024-03-27 / 7sport.cz

Chance liga 2023/24 ▶ kde sledovat živé přenosy v TV a na internetu, tabulka, program zápasů, výsledky a ✓ další zajímavosti o druhé nejvyšší hokejové lize

V Michelangelovom najslávnejšom obraze objavili šokujúci odkaz (5)
2024-03-27 / Sme chlapi

Mohol obraz skrývať protináboženský symbol?

Vesmírna fotografia pyramíd: Dokazuje, čo odborníci len tušili? (5)
2024-03-27 / Sme chlapi

Vedci prišli s dôležitým tvrdením o egyptských pyramídach. NASA zverejnila aj fotografiu týchto stavieb z vesmíru.

Místo tahounů vyčnívají jiní. Play off mění extraligu a mistr strádá (0)
2024-03-27 / iDNES.cz

V základní části vyčnívali, teď se ne a ne chytit. Jak jistí extraligoví semifinalisté z Pardubic, Sparty a Litvínova, tak mistrovský Třinec mají jedno společné. Jejich tahouni zůstávají během hokejového play off v nejsledovanějších statistikách za očekáváním.

Příjem z pronájmu: kdy musíte podat přehled? (0)
2024-03-27 / Hypoindex.cz

Příjem z pronájmu v daňovém přiznání: kdy máte povinnost podat i přehledy o příjmech a výdajích na zdravotní pojišťovnu a OSSZ.

Šest pohřešovaných dělníků po pádu mostu v Baltimoru je zřejmě po smrti | ČeskéNoviny.cz (0)
2024-03-27 / České noviny

Baltimore - Šest dělníků pohřešovaných po pádu mostu v Baltimoru na východě Spojených států je pravděpodobně po smrti. Těla dvou z nich vytáhli ve středu z vody policejní potápěči. Pátrání po dalších bylo pozastaveno, uvedla podle agentur policie ve státě Maryland. Kontejnerová loď, jejíž náraz do jednoho z pilířů způsobil pád čtyřproudového mostu, prošla krátce před cestou "rutinní údržbou motoru", uvedly úřady podle agentury AP. V době nehody na mostě pracovalo nejméně osm lidí, dva se podařilo zachránit.

Trumpova politická sebevražda? Opovrhuje voliči Haleyové, následky neřeší (0)
2024-03-27 / iDNES.cz

Donald Trump se stále nedočkal podpory od poražené sokyně z republikánských primárek Nikki Haleyové. Její voliči sice mohou hrát v listopadových volbách klíčovou roli, exprezident však dělá všechno pro to, aby je od sebe odehnal. Joe Biden mezitím větří šanci a láká k sobě štědré sponzory, kteří ještě před několika týdny lili miliony dolarů do kampaní republikánů.

V případu brutální vraždy vrtačkou padne rozsudek. Muži hrozí doživotí, vinu stále odmítá (0)
2024-03-27 / CNN Prima NEWS

Blíží se verdikt v případu vraždy seniorky v Libišanech na Pardubicku. Na její smrti se měli podle obžaloby různou měrou podílet dcera ženy se svým přítelem. Oběť měla být zbita a následně ji vrah usmrtil vrtačkou. Pro dceru navrhuje státní zástupkyně trest okolo 18 let, pro jejího partnera požaduje doživotí.

Za nula i skoro sedm procent. Úrok na dotovaný elektromobil se hodně liší (0)
2024-03-27 / iDNES.cz

V půlce března byly v Česku spuštěny dotace na elektromobily. Řada lidí je vítá, ale systém podpory čelí i velké kritice, hlavně kvůli zvolenému způsobu. Program je určen jen pro firmy a podnikatele, a je spojen výhradně s nákupem auta na úvěr.

Velká reforma důchodů: hra o druhý pilíř. Vláda s opozicí zkusí najít kompromis (0)
2024-03-27 / iDNES.cz

Ministra práce Mariana Jurečku (KDU-ČSL) a zástupce ANO Karla Havlíčka, Alenu Schillerovou a Aleše Juchelku čeká u prezidenta Petra Pavla klíčové jednání o reformě penzí, aby přežila i další vlády.

Vyzkoušejte si přijímací test nanečisto z matematiky pro 9. třídu | Seriály | Lidovky.cz (0)
2024-03-27 / Lidovky.cz

Přinášíme další variantu zkušebního testu k přijímačkám na střední školy. Můžete si ji snadno stáhnout a vytisknout. Obsahuje sadu úloh i s řešením na konci, a to v takové podobě, na jakou můžete narazit během skutečných přijímaček.

Povinné soláry a bezemisní domy. Norma schválená europoslanci je nereálná, zní od odborníků (0)
2024-03-27 / Echo24.cz

Solární panely na každé střeše, elektrické nabíječky v plánech domů a moderní zateplení nových budov. Zatímco zelení poltici vidí v nové bezemisní směrnici budov šanci pro stavební průmysl, konzervativní politici mluví o zeleném šílenství a nucených a nákladných renovacích bydlení. Cílem obsáhlé směrnice je především renovace nejhůře energeticky efektivních budov a snížení spotřeby energie a množství emisí. Podle odhadů předkladatelů návrhu spotřebují budovy v EU přibližně třetinu vyrobené energie a jsou zodpovědné za 36 % emisí. Součástí návrhu je i další tlak na omezení vytápění fosilními palivy, když od roku 2025 mají být zakázány dotace z evropských fondů na nákup plynových kotlů.

Pozor na verbální trestné činy (0)
2024-03-27 / Echo24.cz

Sociální sítě a platformy umožňující živé vysílání svádějí k siláckým řečem. Pro člověka, kterého by v životě nepozvali do televize, může být představa, že má de facto vlastní televizi, na níž může zároveň komunikovat s diváky, docela opojná. Úměrně tomu tak stoupá počet jiných uživatelů sociálních sítí, kteří se o takovém vysílání dozvědí a začnou veřejně vyzývat policii, aby zakročila. Ať konají! Od čeho ty paragrafy máme?

Lockdowny mohou mít horší dopady, než covid. Institut musel zveřejnit dokumenty o řešení pandemie (0)
2024-03-27 / Echo24.cz

V Německu se na plné obrátky opět rozjela debata známá i z Česka. Nebyla tvrdost proticovidových opatření v důsledku horší, než samotná pandemie? Mělo smysl zavírat tak tvrdým způsobem školy – v čemž bylo mimo jiné Česko za vlády Andreje Babiše (ANO) nechvalně proslulým „rekordmanem“? Zveřejnění dokumentů z let 2020 a 2021 nyní přineslo potenciálně politicky výbušný materiál, informují některá německá média či britský deník The Telegraph.

Jej odkaz dojal milióny ľudí, mnohí sa však pýtajú, čo čaká princeznú Kate: Toto by ste mali vedieť o preventívnej chemoterapii (0)
2024-03-27 / ŽENA.PRAVDA.SK

Jej slová a prekvapili celý svet. Britská princezná Kate priznala boj s rakovinovým ochorením a informovala verejnosť o tom, že podstupuje preventívnu chemoterapiu.

Krachy bank přijdou. Novou hrozbou jsou poloprázdné kancelářské budovy (0)
2024-03-27 / Ekonom.cz

Míra neobsazenosti kancelářských a podobných budov dosáhla v USA rekordních téměř 20 procent a už se objevují hovory o další možné krizi. Situace vzdáleně připomíná tu z roku 2008, protože i teď za problémy stojí nemovitosti. Jen tentokrát nejde o nekvalitní hypotéky, ale o úvěry. Ukazuje se, že...

Letem světem (0)
2024-03-27 / Ekonom.cz

1. Trump hledá cesty, jak zaplatit pokutu Foto: Reuters Společnost Trump Media & Technology Group vstoupí na burzu. Spojí se s veřejně obchodovanou firmou Digital World Acquisition a s akciemi se začne obchodovat na trhu Nasdaq v New Yorku. Na základě současné ceny akcií Digital World bude...

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? (0)
2024-03-27 / Blesk

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz. Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.

Ještě nemáte v investičním portfoliu zlato? Je nejvyšší čas na jeho nákup (0)
2024-03-27 / Reflex.cz

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře, nikoliv v přízemí! Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvést výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych vedle Vaňkovky.

Za své peníze požadujte zlato do svého držení. Jiné investice do zlata jsou rizikové (0)
2024-03-27 / e15.cz

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata? Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese Zlatemince.cz. Kamennou prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. 

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice (0)
2024-03-27 / Penize.cz

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního domu hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych vedle Vaňkovky.

Ako von zo slepej uličky (0)
2024-03-27 / Pravda

Slovensko je krajinou protikladov.