Netanjahu Blinkenovi řekl, že vyšle vojáky do Rafáhu i bez podpory USA | ČeskéNoviny.cz (0)
2024-03-21 / České noviny

Tel Aviv - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes americkému ministrovi zahraničí Antonymu Blinkenovi řekl, že Izrael je odhodlaný vyslat své vojáky do Rafáhu na jihu Pásma Gazy i za předpokladu, že v tom nebude mít americkou podporu, píše agentura Reuters. Zároveň připomíná, že do Rafáhu před boji v jiných částech Pásma Gazy uprchl více než milion Palestinců. Kromě toho Netanjahu s Blinkenem podle webu The Times of Israel (ToI) jednal o navýšení objemu humanitární pomoci pro Pásmo Gazy. Americký ministr Netanjahuovi řekl, že je třeba mít pro Pásmo Gazy poválečný plán, až bude Hamás poražen.

Proč půjčky nezlevní víc? Vysoké úrokové sazby očima expertů (0)
2024-03-21 / Finmag.cz

Bankovní rada České národní banky (ČNB) pokračuje ve snižování základní úrokové sazby. Neměla v tom ale být odvážnější? Jak vývoj sazeb ovlivňuje konkurenceschopnost našich firem, jsme se zeptali odborníků.

Co znamená snížení sazeb pro hypotéky? – FAEI.cz (0)
2024-03-21 / FAEI.cz

Česká národní banka (ČNB) tento týden opět snížila úrokové sazby o 0,5 procentního bodu a dvoutýdenní repo sazba je nyní na 5,75 procenta. Aktuální snížení sazeb ČNB potvrzuje vyšší dynamiku poklesu úrokových sazeb v návaznosti na klesající inflaci.

10 rokov anexie / Mýtus o vždy ruskom Kryme (0)
2024-03-21 / postoj.sk

Pred desiatimi rokmi Rusko formálne anektovalo ukrajinský polostrov Krym – po druhýkrát v dejinách.

Výjimečný zásah ČNB proti „Fialově“ kampeličce. Odebrání licence je až poslední možnost (0)
2024-03-21 / Seznam – najdu tam, co neznám

Podnikatelská družstevní záložna (PDZ) už může klientům jen vyplatit peníze. Přijímání vkladů a poskytování úvěrů a některé hotovostní operace jí zakázala minulý týden Česká národní banka (ČNB). Ta s kampeličkou zahájila správní řízení směřující k odejmutí licence. Důvodem jsou podle centrální banky závažné nedostatky ve fungování záložny, kde měl dříve uložené peníze i současný premiér Petr Fiala a další lidé spojení s ODS. Podle ČNB jde až o „nástroj poslední volby“, po němž sahá jen…

"Zoufalče cikánskej," rasisticky urážel bývalý reprezentační trenér Rada trenéra Zbrojovky Brno. Dostal trest 8 měsíců (0)
2024-03-21 / Romea.cz

Trenér fotbalistů pražské Dukly Petr Rada dostal od disciplinární komise rekordní osmiměsíční trest za rasistickou urážku při utkání 17. kola druhé ligy proti Zbrojovce Brno. Bývalý kouč reprezentace tak nesmí na lavičku do konce aktuální sezony ani v průběhu takřka celé podzimní části nadcházejícího ročníku, navíc zaplatí pokutu 80 tisíc korun. Rada ČTK řekl, že se proti verdiktu odvolá, případně je připravený skončit s trénováním. O bezprecedentním trestu informovala v tiskové zprávě Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí v Česku profesionální soutěže.

Hospodářský supercyklus podpořený globální technologickou konkurencí – faei.cz (0)
2024-03-21 / faei.cz

Minulý týden si akcie polovodičů po delší rally daly krátkou přestávku. Aktivity v oblasti čipů na Tchaj-wanu, v Jižní Koreji, USA, EU, Japonsku a Číně podnítily miliardové investice do výstavby nových továren, přičemž posledním příkladem je 20miliardový stimulační balíček pro amerického výrobce čipů Intel.

4-izbový byt na predaj v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto | DOMIRE - správny kľúč k vášmu bývaniu (0)
2024-03-21 / Pravda

4-izbový byt na predaj v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto, okres Bratislava I. Sme profesionáli v oblasti nehnuteľností s bohatými skúsenosťami na znalosť realitného trhu.

3-izbový byt na predaj v obci Veľké Leváre (7)
2024-03-21 / Pravda

3-izbový byt na predaj v obci Veľké Leváre, okres Malacky. Sme profesionáli v oblasti nehnuteľností s bohatými skúsenosťami na znalosť realitného trhu.

Tipy na víkend: For Model, Noc divadel, Čokoládový festival, Rockový ples, Dny vody i velikonoční jarmark - OLOMOUC.CZ (0)
2024-03-21 / Olomouc.cz

Pracovní týden je u konce a nás čekají zasloužené dny volna. Co se bude o víkendu v Olomouci a okolí dít? Na své si přijdou milovníci modelů i železnice, vyrazit můžete také do divadla nebo na koncert. A chybět samozřejmě nebude ani pestrý program pro děti. Podívejte se, co všechno nadcházející víkend přinese...

Beetlejuice Beetlejuice: Pokračování legendárního filmu Tima Burtona má první trailer (0)
2024-03-21 / NerdFix

Warneři se pochlubili vůbec prvním trailerem na snímek Beetlejuice Beetlejuice, ve kterém se vrátí na scénu slavný bioexorcista v podání Michaela Keatona. O režii se opět postaral filmař Tim Burton.

Vzestupy a pády ODS. Příčiny stagnace největší vládní strany (0)
2024-03-21 / Echo24.cz

V polovině dubna se v Ostravě sejde volební kongres největší vládní strany. V jedné věci je její vznik a vývoj evropsky unikátní: každý ze čtyř dosavadních předsedů Občanské demokratické strany se nakonec stal premiérem. Kdo to bude tentokrát?

Výjimečný zásah ČNB proti „Fialově“ kampeličce. Odebrání licence je až poslední možnost (0)
2024-03-21 / Echo24.cz

Podnikatelská družstevní záložna (PDZ) už může klientům jen vyplatit peníze. Přijímání vkladů a poskytování úvěrů a některé hotovostní operace jí zakázala minulý týden Česká národní banka (ČNB). Ta s kampeličkou zahájila správní řízení směřující k odejmutí licence. Důvodem jsou podle centrální banky závažné nedostatky ve fungování záložny, kde měl dříve uložené peníze i současný premiér Petr Fiala a další lidé spojení s ODS. Podle ČNB jde až o „nástroj poslední volby“, po němž sahá jen ve výjimečných případech. Vedení záložny se k probíhajícímu řízení vyjadřovat nechce, odpověděla deníku Echo24 mediální zástupkyně PDZ.

Kdo víc mluví, vyhrává (0)
2024-03-21 / Echo24.cz

Dnes k tématu, které se dá asi právem označit za naprostou prkotinu, domnívám se ale, že v něčem vystihuje, dejme tomu, myšlení specificky dnešní. Je to taková drobnost ze světa filmu. Možná jste postřehli, že v českém prostředí došlo k pověstnému „rozproudění debaty“ o postavení žen ve zdejším průmyslu, má docela široký záběr – od (myslím oprávněných) požadavků, aby filmařky měly možnost brát si na natáčení dítě a produkce tomu vyšla vstříc třeba zřízením dětského koutku, po věci s tématem související velmi volně.

Stát se vrací do doby před privatizací, přes ČEZ získá plynové trubky. Mění i pravidla pro OZE (0)
2024-03-21 / Echo24.cz

V energetice se v posledních dnech odehrála několik zásadních událostí, ať už se jedná o nákup většinového podílu v distribuční společnosti GasNet ze strany ČEZu, ale také schválení novely energetického zákona, která zavádí do legislativy pravidla pro ukládání a agregaci elektřiny. Novele se také říká LEX OZE III. Experti na energetiku oslovení deníkem Echo24 kroky zhodnotili.

Bylo to skvělých deset let (0)
2024-03-21 / Echo24.cz

Jsou roky přelomové. 2013 byl jedním z nich. Jen krátce to vypadalo, že se budou psát jen ty velké politické dějiny, ale naše vlastní životy se ze dne na den nemůžou zásadně změnit. Trvalo to jen třináct dní. Třináctého června rozjel tehdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta (dnes aktivní politik s parlamentní ambicí) a žalobce Ivo Ištvan (dnes řadový prokurátor Nejvyššího státního zastupitelství) bezprecedentní razii na Úřadu vlády.

Prvú miliardu eur z výnosov zo zmrazených ruských aktív by Ukrajina mohla získať už na začiatku júla (0)
2024-03-21 / Denník N

…, oznámila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Šéf Európskej rady Charles Michel po samite lídrov EÚ povedal, že Únia je pripravená postupovať veľmi rýchlo. Samit sa v Bruseli tiež zhodol, že členské štáty EÚ urýchlia a zintenzívnia poskytovanie nevyhnutnej vojenskej pomoci Ukrajine. V záveroch tiež ocenil českú iniciatívu…

KVÍZ: Poznáte země světa podle jediné fotografie? (0)
2024-03-21 / iDNES.cz

Existují místa, která jsou tak výjimečná, že se dají zařadit pouze do jedné konkrétní země. Poznáte v našem kvízu státy světa podle jediné fotografie? Vodítkem pro vás mohou být různé tradice, specifická budova nebo ojedinělá příroda.

ANALÝZA: Bude to krvavá lázeň, řekl to přece Trump! Aneb proč médiím nikdo nevěří (0)
2024-03-21 / iDNES.cz

Nedá se nic dělat, musíme obohatit slovník obecně oblíbených omylů. Sotva teď Donald Trump pronesl slova krvavá lázeň, dostali jsme vzorovou lekci, jak se z člověka vyrobí přes víkend Slobodan Miloševič. V Americe už kvůli tomu opět padají i slova o občanské válce.