„Klub vyvolených“ a vazby na ODS. Odkrýváme pozadí miliardových zakázek ve Středočeském kraji (0)
2024-03-19 / mujrozhlas.cz

Konec „klubu vyvolených“. Středočeský kraj částečně rozpustí klubko firem, které si za posledních skoro dvacet let přišlo na 14 miliard korun za údržbu silnic. Jak to s lukrativními zakázkami bylo, zjišťovala Kristýna Guryčová z webu iRozhlas.cz. Ptá se Matěj Skalický. Matěj Skalický Editace: Lucie Korcová Sound design: Jaroslav Pokorný Rešerše: Miroslav Tomek Hudba: Martin Hůla, Damiana Smetanová

Hladomor pro naši dobu (0)
2024-03-19 / Echo24.cz

V českém veřejném životě a samozřejmě v politice panuje téměř shoda na tom, že co Rusko dělá na Ukrajině, je opovrženíhodné - nejen jako porušení mezinárodního práva, ale i z humanitárního hlediska. Docela významná poslankyně ODS Eva Decroix minulý týden uspořádala kulatý stůl o (budoucím) vyšetřování ruských válečných zločinů. Jiné drama, jímž je humanitární katastrofa v Pásmu Gazy, kde patrně statisíce civilistů stanuly na pokraji smrti vyhladověním, naopak lidé jako poslankyně Decroix obcházejí obloukem. Na Západě, k němuž tedy snad patříme, naopak povědomí o riziku hladomoru rychle stoupá.

Češi v akci, středa 20. 3. V Miami postoupil jen Macháč, dohrály Plíšková, Bouzková, Fruhvirtová a Kopřiva (0)
2024-03-19 / TenisPortal

Do druhého kola na prestižní tisícovce v Miami prošel pouze Tomáš Macháč, neuspěli naopak Karolína Plíšková, Linda Fruhvirtová, kvalifikant Vít Kopřiva ani Marie Bouzková. Jonáš Forejtek vybojoval v chorvatském Zadaru postup do svého prvního letošního čtvrtfinále na challengerech. Další Češi hráli na challengerech, turnajích ITF a juniorských akcích.

Čo chýba na vrchole pyramíd v Egypte? Vedci odhalili záhadu (0)
2024-03-19 / Sme chlapi

Naozaj na vrchole pyramídy chýba niečo dôležité?

„Postup ministerstva je strašidelný.“ Rozhořel se ostrý spor o dětech neočkovaných proti černému kašli | Česko | Lidovky.cz (0)
2024-03-19 / Lidovky.cz

Poslat děti bez očkování v době epidemie do školy je stejné, jako nechat lidi pod vlivem alkoholu na silnicích. Takto ostře se část odborné veřejnosti vymezila proti rozhodnutí hlavní hygieničky Pavly Svrčinové, jež odmítla učinit přísná opatření proti výskytu černého kašle ve školách.

Matka udusila dcerku, protože plakala. Soud uznal polehčující okolnosti, dostala 13 let (0)
2024-03-19 / CNN Prima NEWS

Padlo rozhodnutí v případu vraždy desetiměsíční holčičky na Olomoucku, kterou zabila vlastní matka. Podle soudu si odsedí 13 let. Žena tvrdí, že nevydržela každodenní stres z výchovy dvou dětí, o které se musela starat sama. Ani v úterý nezvládla nervově vypjatou situaci a před vyhlášením rozsudku se omluvila ze zdravotních důvodů.

Srážky ze mzdy, exekuce, insolvence a další témata probereme na školení (0)
2024-03-19 / Podnikatel.cz

Na dvoudenním online školení se dále zaměříme na oddlužení, řádnou dovolenou a její čerpání a další témata.

Evropská unie chce do roku 2050 nové domy bez emisí. O starých Česko teprve rozhodne (0)
2024-03-19 / iDNES.cz

Všechny státní budovy postavené od začátku roku 2027 budou muset fungovat bezemisně. Od roku 2030 se tatáž povinnost dotkne všech ostatních nových budov včetně rodinných domů. A do roku 2050 by žádná budova na území Česka neměla produkovat emise. Jenom historické budovy dostanou výjimku. Vyplývá to ze Směrnice o energetické náročnosti budov, kterou minulý týden schválil Evropský parlament.

Komentář: Na co si to obce škudlí? Půl bilionu úspor není normální | Týdeník Hrot (0)
2024-03-19 / hrot24.cz

Města a obce nejsou babičky spořící pro vnoučata, peníze mají investovat, ne sušit na účtech. Místní samospráva potřebuje reformu.

Úraz elektrickým proudem. Kocovina z bateriových aut se šíří autoprůmyslem (0)
2024-03-19 / iDNES.cz

Šéfové automobilek zatahují za elektrickou ruční brzdu, protože poptávka po elektromobilech neroste rychlostí, kterou očekávali. A mnozí dokonce řadí zpátečku. Zadlužené ekonomiky evropských států již nemají na velkorysé dotace, bez nichž bateriová auta nejdou tak na odbyt. Pohled na ně se postupně mění, i pokud se jedná o jejich bezemisnost.

„Tak nás třeba zabijte.“ Premiér Fico o roztržce s Českem a válce na Ukrajině (0)
2024-03-19 / Echo24.cz

Posledních několik týdnů je ve znamení zhoršených vztahů mezi Prahou a Bratislavou. Iniciátorem je česká strana, odůvodňuje to prostě: nepřijatelnými názory slovenské vlády na rusko-ukrajinskou válku, které se mj. zhmotnily v setkání ministrů zahraničí Slovenska a Ruska při diplomatické konferenci v turecké Antalyi. Vyrazili jsme tedy pořídit rozhovor s předsedou slovenské vlády Robertem Ficem.

ANALÝZA: Gaza hladoví, ale přístav tam USA staví kvůli Michiganu (0)
2024-03-19 / iDNES.cz

Amerika mění pozici vůči Izraeli a válce v Gaze tak, až z toho v Izraeli vznikl vtip: zatímco na podzim stál Joe Biden pevně za Izraelem, nyní pracuje na dvoustátním řešení, jímž je Michigan a Wisconsin.

Služba v armádě neláká. Vadí dojíždění, ale i zastaralá technika (0)
2024-03-19 / iDNES.cz

Služba v české armádě neláká. Za loňský rok armáda nabrala jen šest set nováčků. Vyplývá to z dokumentu vojenských náborářů, který získala MF DNES. Mezi důvody se objevuje obava z války na Ukrajině a možný střet s Ruskem, zájemcům vadí i dojíždění a zastaralá technika.

Európa hlási veľký prepad pri plyne. V Česku padol 30-ročný rekord, Slovensko výrazne priškrtilo paroplyny (0)
2024-03-19 / HNonline.sk

Vlani sme minuli vyše 45,5 terawatthodiny plynu. Ide o výrazný pokles. Napríklad v roku 2021 sme v rovnakom období spotrebovali až 59,2 terawatthodiny. To predstavuje zníženie o približne 23 percent.

Prodejce sportovního zboží Decathlon mění vizuální identitu (0)
2024-03-19 / mediar.cz

Řetězec, který vznikl v roce 1976 ve Francii, postupně promění i svých 25 prodejen v Česku.

Záber kráľovnej Alžbety II. s vnúčatami nadchol svet! Urobila ho Kate... Áno, ďalší fotoškandál je tu (0)
2024-03-19 / PRAVDA.sk

Po upravenej snímke ku Dňu matiek "zaklopal" na dvere svetových médií ďalší foto-škandál princeznej Kate.

Vyskúšali sme za vás obchod Temu. Vyplatí sa kúpiť drobnosti za pár eur či dokonca centov? (0)
2024-03-19 / HNonline.sk

Internetový obchod Temu budí kontroverzie. U influencerov je neuveriteľne populárny a ich úlovky zaplavujú sociálne siete. Objavujú sa však aj varovania, predovšetkým pred mobilnou aplikáciou, ktorá má zbierať informácie o používateľoch. V každom prípade je tovar lacný a príde extrémne rýchlo.

Ani vlastná mama by ju nespoznala! Peštová prekvapila obrovskou premenou. Koruna krásy fuč a namiesto nej... (0)
2024-03-19 / PRAVDA.sk

Nie je to tak dávno, čo zavítala do Bratislavy, aby sa zúčastnila na premiérovom kole šou Let's Dance.

Našľapujú opatrne, aby neprišli o voličov. Odborníci zhodnotili kampane prezidentských kandidátov (0)
2024-03-19 / HNonline.sk

Taktiky na prilákanie ľudí za volebnú plentu môžu byť rôzne. Zaberie osobné stretnutie, bilbordy, ale aj televízna debata.