Šachy pokračují! New Jersey se zbavilo brankáře Vaněčka | NHL.CZ (0)
2024-03-08 / NHL.CZ

Radim Šimek a Tomáš Hertl out, Vítek Vaněček in. San Jose během páteční uzávěrky přestupů zchudlo o dva Čechy, jiný se do slunné Kalifornie přesouvá. Český gólman v New Jersey končí po roce a půl.

Toto sú NAJ slovenskej ekonomiky: Poznáte ich? Otestujte sa! (kvíz) | oPeniazoch.sk (0)
2024-03-08 / oPeniazoch.sk

Slovenská ekonomika si prešla za svoju novodobú históriu pomerne turbulentným vývojom. Okrem úspešných rokov a povesti tatranského tigra sa však nevyhla

Nejlepším filmem jsou Bratři, nejvíc Českých lvů mají Volha a Bod obnovy | ČeskéNoviny.cz (0)
2024-03-08 / České noviny

Praha - Českého lva za nejlepší celovečerní film roku 2023 získal film Bratři od režiséra Tomáše Mašína, jeho snímek líčí historii odbojové skupiny bratří Mašínů a jejich útěku do Západního Berlína. Na dnešním předávání 31. ročníku výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) v pražském Rudolfinu proměnil jedinou z 15 nominací. Nejvíce ocenění mají televizní retroseriál Volha a vědeckofantastický snímek s kriminální zápletkou Bod obnovy, které získaly po pěti cenách. Ocenění za mimořádný přínos české kinematografii převzal kameraman Vladimír Smutný.

Poslanec Smeru Richard Glück odmietol bojovať so zbraňou za štát | Aktuality.sk (0)
2024-03-08 / Aktuality.sk

Glück sa zvykne chváliť svojimi predkami, akí boli vojaci. On sám štátu oznámil, že v prípade vojny bojovať nepôjde, píše Denník N.

Omezení na Nosálovské ulici: řidiči mají jednosměrnou uzavírku (0)
2024-03-08 / vyskovsky.denik.cz

/FOTO, VIDEO/ Jednosměrná uzavírka silnice III/37933 omezuje od tohoto týdne řidiče na Nosálovské ulici ve Vyškově. Opatření platí v úseku od křižovatky s ulicí Pod Nemocnicí po křižovatku s Purkyňovou. Dle ohlášených termínů potrvá až do čtvrtka čtrnáctého března.

10 krásnych trvaliek, ktoré vypestujete zo semien (0)
2024-03-08 / Urobsisám.sk

Aké trvalky pestované zo semien spestria vašu záhradu a urobia vám radosť? Vybrali sme desať zaujímavých rastlín, ktoré zdobia už nejeden záhon.

Třetí triumf Braisazové-Bouchetové. Davidová předvedla nejlepší sprint sezony (0)
2024-03-08 / iDNES.cz

Pouze tři biatlonistky dokázaly ovládnout sprint v této sezoně Světového poháru. A hned tři ze šesti závodů si podmanila Justine Braisazová-Bouchetová. Francouzská závodnice byla v americkém Soldier Hollow rychlejší než všechny ostatní soupeřky i s jedním trestným kolem v nohách. Čtyři Češky se vešly do první třicítky, nejlepší Markéta Davidová si 11. místem zapsala své sezonní maximum ve sprintu.

Stuttgart znovu nezaváhal s Unionem Berlín a má Bayern na dostřel, do hry se zapojil i Král | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Fotbalisté Stuttgartu porazili v německé lize Union Berlín 2:0 a jsou bod za druhým Bayernem, který má k dobru sobotní zápas proti Mohuči.

Barcelonu proti Mallorce zachránil šestnáctiletý Yamal | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Šestnáctiletý Lamine Yamal rozhodl o vítězství Barcelony v 28. kole španělské ligy nad Mallorcou 1:0. Talentovaný útočník skóroval v 73.

Rakúsko po nájazdoch porazilo Nemecko | Šport.sk (0)
2024-03-08 / ŠPORT.SK

Svetový šampionát 2015 v Česku pokračuje ďalšími zápasmi v základných skupinách. Sledujte ONLINE prenos na Šport.sk!

Chadim po baseballové exhibici: Poklona japonským nadhazovačům, ale čeští kluci se rozhodně neztratili (0)
2024-03-08 / mujRozhlas

Výběr nejlepších baseballistů Evropy i s pěti Čechy se vrací z historicky druhého turné v Japonsku bez vítězství. Světové jedničky a olympijští šampioni nedovolili svým soupeřům ani v jednom ze dvou utkání v Ósace skórovat. V tom druhém dokonce nadhazovači samurajů nepustili žádného evropského pálkaře ani na metu a zkompletovali unikátní perfektní zápas. Jakub Kanta

Náročné profese: do důchodu o pět let dřív, ale až od roku 2045 | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Návrh penzijních změn míří na vládu a s ním i poslední ze dvou dodatků, definice takzvaných náročných povolání, která mají získat

Čaputová 18. března navštíví Prahu, s Pavlem se na Hradě podívá na premiéru filmu o Havlovi | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondělí 18. března navštíví Prahu. Setká se s českým protějškem Petrem Pavlem, s nímž

RNC si zvolilo nové vedenie; podpredsedníčkou bude Trumpova nevesta Lara (0)
2024-03-08 / Bleskovky

Republikánsky národný výbor (RNC) si v piatok zvolil do svojich vedúcich postov spojencov amerického exprezidenta Donalda Trumpa vrátane ...

Bearman ohromil aj Verstappena: Mohli ste to vidieť už po dvoch či troch kolách | Magazín F1 (0)
2024-03-08 / F1online.sk

Oliver Bearman zažil jeden z tých dní, ktoré si nepredstavoval ani v najdivokejších snoch. Anglický mladík dostal nečakaný telefonát od Ferrari, v kto…

Preview zápasu: Udělá Sparta v Plzni po derby další krok k obhajobě titulu? (0)
2024-03-08 / KurzoveSazeni.com

Sparta v Plzni může v neděli 10. března od 18:00 udělat další důležitý krok k obhajobě mistrovského titulu. Zvedne se po bůru od Liverpoolu?

Tajný britský agent v IRA přinesl více škody, než užitku. Podle britských médií to vyplívá z vyšetřování | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Nasazení britského tajného agenta do řad radikální Irské republikánské armády (IRA) v době největších násilností v Severním Irsku přineslo

Letadlo Boeing 737 MAX sjelo na letišti v Houstonu z ranveje. Jedná se o třetí incident společnosti za týden | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Letadlo Boeing 737 MAX společnosti United Airlines sjelo v pátek na letišti George Bushe v Houstonu z ranveje na trávu. Nikdo ze 160 pasažérů posádky

Víkend filmu. Nejvíce nominací na Českého lva mají Bratři, Americe vládne Oppenheimer | Newstream (0)
2024-03-08 / Newstream.cz

Začíná víkend plný předávání filmových cen. V Česku se ocenění dočkají nejlepší snímky a herci v rámci 31. ročníku cen Český lev. Slavnostní večer proběhne již dnes večer od 21:00 na kanálu ČT1. I v USA se budou dít věci. Vítěze pozná nejslavnější filmové ocenění Oscar. Favoritem na získání nejvíce zlatých sošek je loňské životopisné drama Oppenheimer. A kde lze předávání Oscarů zhlédnout?

Florence Pugh nedostala ve filmu Duna: Část druhá moc prostoru. Třetí část Spasitel Duny by to měla napravit – Filmožrouti.cz (0)
2024-03-08 / Filmožrouti.cz

Florence Pugh se přidala k Duně. Její role princezny Irulán je však nakonec zklamáním. Vzhledem k rozhodnutí Denise Villeneuvea rozdělit první knihu Duna Franka Herberta do dvou filmů bylo brzy jasné, že Irulán bude patřit mezi nové postavy představené v pokračování. Rozšíření hereckého obsazení Duna: Část druhá se stalo velkou událostí, jakmile se na palubu sci-fi série dostala Florence Pugh, která se přidala jako jedna ze spoluhráček Timothée Chalameta a Zendayi.

První AI malware? Červ Morris 2 se dokáže šířit sám pomocí chatbota | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-03-08 / Praha na Dlani

Skupina výzkumníků otestovala prvního AI červa, který se dokáže šířit prostřednictvím aplikací založených na generativní umělé inteligenci.

Přivedou nás srážky neutronových hvězd k nové fyzice? (0)
2024-03-08 / osel.cz

Když se srazí neutronové hvězdy, je to hodně husté, horké a extrémní. Fyzici se domnívají, že by za takových extrémních podmínek mohlo docházet k procesům, které nás přivedou na stopu temné hmoty. Zkusili pátrat po axionech, které stále patří mezi přední kandidáty na temnou hmotu, v pozorováních srážky neutronových hvězd GW170817. Bezvýsledně.

Diskuze - Zazvonil zvonec a pohádkám o čisté elektromobilitě v EU je konec (0)
2024-03-08 / Seznam Médium

V pondělí 4. 3. vybuchla v sídle EU v Bruselu bomba. Klíčová média si toho nevšimla: Evropský parlament přijal na návrh Komise usnesení, že elektromobil není automaticky klimaticky neutrální vůz. Protlačovaným e-autům zazvonil v EU umíráček.

Davidová i se dvěma chybami zajela nejlepší sprint sezony. Nikdo nestačil na Braisazovou-Bouchetovou (0)
2024-03-08 / sport.ceskatelevize.cz

Justine Braisazová-Bouchetová předvedla v Soldier Hollow svou skvělou především běžeckou formu a vyhrála úvodní sprinterský závod amerického programu. Francouzku nezastavila ani jedna chyba na střelnici. Nejrychlejší z Češek byla jedenáctá Markéta Davidová, která zajela nejlepší sprint v sezoně.

Denní horoskop BLÍŽENCŮ na 14. 3. 2024 (0)
2024-03-08 / Prima+

Blíženci, vaše umělecké nadání by se dnes mohlo dobře uplatnit při opravách všeho, na čem pracujete. Možná budete chtít vymalovat, vystavit nové rostliny či obrazy nebo udělat cokoli jiného, co by vám dodalo na kráse. Není to jen zábava. Jak proces práce, tak konečný výsledek by vám měly zvednout náladu a povzbudit vás na několik dalších dní. Bavte se!

Denní horoskop KOZOROHA na 16. 3. 2024 (0)
2024-03-08 / Prima+

Dnes ráno jste, Kozorozi, neviděli nic jiného než hromady papírů, které vám nejsou k ničemu. Možná se jimi budete prohrabávat a budete se chtít zbavit co největšího nepořádku. To je vždycky dobré. Nepořádek v domě je obdobou nepořádku v mysli. Než však nějakou věc vyhodíte, ujistěte se, že jste ji alespoň prohlédli. Nechcete přece vyhodit něco, co se vám později může hodit.

Podmočená pôda a hlodavce sú výzvou pre poľnohospodárov v okolí Trebišova (0)
2024-03-08 / Poľnoinfo.sk

Výrazne podmočená pôda v Trebišovskom okrese ohrozuje úrodu. Poznačila oziminy a ohrozená je aj výsadba jarnej pšenice či jačmeňa. Ako pre TASR uviedla riaditeľka Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Trebišov (RPPK) Eva Bučková, dosah na úrodu bude mať nielen mokrá pôda, ale pravdepodobne aj vrchol populačnej krivky hlodavcov.