Auto po smyku skončilo v příkopě v Horní Libchavě. Mladý řidič na místě zemřel (0)
2024-02-29 / Deník.cz

Konec února se na Českolipsku nesl v tragickém duchu. Ve čtvrtek večer došlo na silnici třetí třídy v obci Horní Libchava na Českolipsku k nehodě, která si vyžádala jeden lidský život a další dva zranění skončili v péči lékařů. „Auto značky Volkswagen Golf dostalo v levotočivé zatáčce smyk, který ho vyhodil ze silnice do příkopu. Zde se auto otočilo na střechu koly vzhůru,“ popsala nehodu krajská mluvčí policie Ivana Baláková. V autě byli kromě řidiče dva spolucestující ve věku 24 a 28 let.

Nové okná ARTEVO prelamujú všetky konvencie | Môjdom.sk (0)
2024-02-29 / Mojdom.sk

Pri kúpe auta sa zvyčajne najprv pozeráte na typ vozidla, pravdepodobne na značku, výkon, farbu a voliteľnú výbavu. Niektorí ľudia kladú väčší dôraz na značku, iní na farbu a ďalší na výkon. Viete si predstaviť takúto paralelu s oknami?

Nie Koleníka, ale Marcina! Z minulých ročníkov Let's Dance si Bača ako prvého na YouTube vyhľadal známeho zabávača | Šoubiz | Relácie | TV Pravda.sk (8)
2024-02-29 / Pravda

V rozhovore pre TV Pravda prezradil Juraj Bača aj to, prečo si ako prvého na YouTube vyhľadal známeho zabávača Petra Marcina, ktorý v tanečnej šou účinkoval v roku 2011. A spomenul aj prvú reakciu jeho rodičov potom, čo im zvestoval, že mieri do sledovanej šou na Markíze.

Nepopsané a tajemné Novohradské hory pohledem Josefa Kroutvora ve Výpravách Jiřího Peňáse (0)
2024-02-29 / Echo24.cz

Do třetího dílu Výprav Jiří Peňás přivedl vzácného hosta, Josefa Kroutvora, historika umění, esejistu, básníka a také poutníka. Josef Kroutvor mluví o svých osudových horách, o Šumavě, a hlavně o Novohradských horách, o tam skrytém koutu země, kterým Šumava končí, nebo začíná. Jak se tam dostal, jak na něj ta láska padla, co je na nich nejpůvabnější a nejdojemnější. Mluví ale i o jejich poválečném poničení, o rozdílu mezi divočinou a zdivočelostí. Novohradky jsou, jak říká, nepopsaný svět. Co kraji chybí i proč se tam opatrně vydat se dozvíte v dnešních Výpravách Jiřího Peňáse.

Live Prenosy | Textové spravodajstvo priamo zo zápasu z každého štadióna na Slovensku (2)
2024-02-29 / Hokejportal

ZOH 2022, MS 2022 v hokeji, TipsportLiga, IHL, NHL a KHL. Live prenosy z hokeja. O hokeji bez mantinelov.

Europoslanci: EÚ musí aktívne podporovať ruskú demokratickú opozíciu (0)
2024-02-29 / europske.noviny.sk

Ruský štát a Vladimír Putin osobne nesú trestnú a politickú zodpovednosť za smrť svojho najsilnejšieho oponenta Alexeja Navaľného. Európsky parlament dôrazne odsudzuje vraždu Alexeja Navaľného a plne podporuje Júliu Navaľnú v jej odhodlaní pokračovať v jeho práci. V rezolúcii prijatej vo štvrtok poslanci zdôrazňujú, že plnú trestnú a politickú zodpovednosť za Navaľného smrť nesie ruský …

Rozšírenie a reforma EÚ: Poslanci žiadajú odvážne rozhodnutia (0)
2024-02-29 / europske.noviny.sk

EÚ potrebuje dlhodobú politickú víziu a inštitucionálne a finančné reformy, aby zabezpečila svoju schopnosť absorbovať nových členov, uviedli poslanci v správe prijatej vo štvrtok. V správe prijatej vo štvrtok 305 hlasmi za, pričom 157 bolo proti a 71 sa zdržalo hlasovania, poslanci zdôrazňujú, že postupy prípravy na rozšírenie by sa mali uskutočňovať súbežne v EÚ …

Blu Chanelle: Striptérka, ktorá sa stala modelkou (0)
2024-02-29 / Magazín.sk

Blu Chanelle prišla z do USA z Venezuely, aby si vybudovala kariéru. Najprv netušila, že sa kvôli nej bude vyzliekať.

Huldar a Freyja řeší drastické vraždy. Audiokniha Černá díra zdarma (0)
2024-02-29 / iDNES.cz

Yrsa Sigurðardóttir patří k nejžádanějším současným autorkám severských detektivek. Její román Černá díra je ze čtenářsky oblíbené série s detektivem Huldarem a psycholožkou Freyjou. Uživatelé iDNES Premium mohou titul získat v audioknize zdarma.

Zachránili přeživší z Titaniku. E-kniha Zářivá noc hvězd a ledu zdarma (0)
2024-02-29 / iDNES.cz

Děj románu Rebeccy Connolly se odehrává v noc, kdy ztroskotal Titanic. Na tragické události však nezvykle nahlíží z pohledu kapitána lodi Carpathia, která na základě nouzového signálu připlula přeživším na pomoc. Uživatelé iDNES Premium získají e-knihu Zářivá noc hvězd a ledu zdarma.

Poradna: Jak se liší minimální pojistné pro OSVČ? (0)
2024-02-29 / dumfinanci.cz

Václav: Jsem živnostník s nižšími příjmy, platím tak minimální zdravotní pojištění. Kolik platí na zdravotním pojištění OSVČ platící měsíčně paušální daň?

Plzeňský kraj bude první březnový víkend tančit i hodovat! (0)
2024-02-29 / Zprávy Plzeň

Obyvatelé regionu si o víkendu můžou vybrat z řady plesů, chybět ale nebudou ani akce pro děti, divadelní představení, koncerty, zabijačkové hody nebo přednášky a další rozmanité akce. Sklárna Liběnka v Hrádku u Sušice otevřená pro veřejnost V pátek 1. 3. mezi 15:00 - 18:00 a v sobotu 2. 3. mezi 9:0...

Březnové hry: přehled & anketa - Zing (0)
2024-02-29 / Zing s.r.o.

Ani v březnu se rozhodně nudit nebudeme.

Božský imperátor Duny: čtvrtý díl sci-fi ságy v audioknize se 40% slevou (0)
2024-02-29 / iDNES.cz

Oceňovaný a několikrát zfilmovaný román Duna od Franka Herberta o mocenských bojích uvnitř vesmírného impéria se stal zásadním dílem sci-fi literatury. Čtvrtou část stejnojmenné ságy nazvanou Božský imperátor Duny získají uživatelé iDNES Premium v audioknize se 40% slevou.

Čas se krátí. O nejdůležitějším kroku na ­železnici bude jasno do léta (0)
2024-02-29 / iDNES.cz

Dopravní resort se chce vyhnout blamáži s novým drážním systémem. Ten má být na páteřních tratích spuštěný na přelomu nového roku. Pilotní provoz na takzvané Uničovce ale ukázal, že bez reálného testování by mohl namísto vyšší bezpečnosti naopak vlaky bezdůvodně zastavovat. Do léta tak musí všechny páteřní úseky projít zátěžovým testem, aby se ministr dopravy mohl včas rozhodnout, zda termín 1. ledna 2025 raději neposunout.

Bude štát zvýhodňovať pracujúcich dôchodcov? Firmy pre problémy s predčasnými penziami volajú po zmenách! | oPeniazoch.sk (0)
2024-02-29 / oPeniazoch.sk

Problém spojený s masívnymi odchodmi pracovníkov do predčasného starobného dôchodku sa na Slovensku zmiernil. Kým v závere vlaňajška odchody zamestnancov

Ruská armáda kvapí na západ. Ukrajinci zapomněli na zákopy, sázejí na přehrady (0)
2024-02-29 / iDNES.cz

Poměrně rychlý postup ruských vojsk dál na západ od Avdijivky má kromě chronického ukrajinského nedostatku munice ještě jeden důvod: ukrajinské velení zde včas nevybudovalo sekundární defenzivní linie. Rusové se tak těší, že v dohledné době mohou dojít až do klíčového železničního uzlu Pokrovsk.

Pět důvodů, proč se evidovat u Úřadu práce i kvůli jednomu měsíci (0)
2024-02-29 / Finance.cz

V roce 2024 se mění několik parametrů pro uchazeče o zaměstnání evidované Úřadem práce. Proč se vyplatí se zaregistrovat?

Sokolové z našeho kraje budou kvůli tragické zpronevěře asi žádat hlavu šéfky (0)
2024-02-29 / chrudimsky.denik.cz

Rozsáhlý podvod otřásá v těchto dnech Českou obcí sokolskou. Kvůli mnohamilionovým krádežím, které v současné době vyšetřují kriminalisté, svolalo vedení sokolské obce mimořádnou schůzi. Zúčastní se jí 9. března rovněž zástupci Pardubického kraje. Z vyjádření řady činovníků sokolů z Pardubického kraje je už nyní patrný jejich postoj.

Slovákov poteší nový český prémiový ležiak Krušovice Bohém (0)
2024-02-29 / Denník N

Jedna z najobľúbenejších českých značiek Krušovice prináša na slovenský trh novinku – prémiový ležiak Bohém z Krušovíc            z najlepšieho žateckého chmeľu. Milovníkov piva poteší plnou chuťou a podmanivou chmeľovou arómou. Krušovice Bohém je pivo, ktoré ocenia aj náročnejší pivári.  Skrýva v sebe totiž silné atribúty ako českosť, prémiovosť a jedinečný pivný zážitok. Značka Krušovice sa…

Scenár, ktorého sa obáva celý svet: TAKTO môže vyzerať vojna proti NATO! Boje by prebiehali aj vo vesmíre (0)
2024-02-29 / Topky.sk

BERLÍN – Nemecko prišlo s analýzou, ktorá stavia do pozoru celý svet. Spomína sa v nej možný scenár konfliktu medzi Severoatlantickou alianciou (NATO) a nemenovaným agresorom. Vychádza z vojny na Ukrajine a konflikt by sa mal deliť do štyroch fáz.

Mestské pieskoviská majú už nový piesok (0)
2024-02-29 / Piešťanský denník

Pieskoviská v Piešťanoch sa pomaly pripravujú na nájazdy malých návštevníkov. Zašpinenému a vyfúkanému piesku po zime odzvonilo a bol nahradený novým. V novom šate sa ocitli aj detské ihriská.

Největší zasedání NATO od Havla. Praha bude hostit nejdřív šéfy diplomacie, pak i generály (0)
2024-02-29 / Echo24.cz

Praha bude v klíčové době hostit jedny z nejdůležitějších zasedání Severoatlantické aliance. Po neformálním setkání aliančních ministrů zahraničí v květnu, které má být přípravou na červencový velký summit ve Washingtonu, navíc letos zamíří špičky NATO do Prahy ještě jednou na konci léta, kdy bude v hlavním městě zasedat vojenský výbor aliance.

Výpovědi bez udání důvodu nejsou téma, říká Jurečka. Změní se minimální a zaručená mzda (0)
2024-02-29 / Echo24.cz

Výpovědi bez udání důvodu pro mě nejsou téma, chceme ale pracovní právo dostat do 21. století. Pro Echo24 to řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). V těchto dnech se mimo jiné finalizuje změna zákoníku práce, která řeší předvídatelné valorizace minimální mzdy a na to navázanou změnu u mezd zaručených.