Fiala: Vláda problémy zemědělců řeší i v EU, například omezení byrokracie - Ekolist.cz (0)
2024-02-23 / ekolist.cz

Vláda problémy zemědělců bere vážně a pracuje na jejich řešení, a to i v rámci Evropské unie. Premiér Petr Fiala (ODS) tak během své návštěvy rodinné farmy Hole ve Velkých Přílepech u Prahy reagoval na protesty českých zemědělců vůči politice EU. Česko podle něj usiluje na evropské úrovni o snížení zbytečné byrokracie pro farmáře nebo o omezení kontrol.Tento týden Evropská komise následně představila návrhy na zjednodušení administrativní zátěže pro zemědělce a další opatření, která mají zmírnit tlak, jemuž zemědělci čelí.

Traja muži v Černobyle riskovali život, aby zamedzili skaze. Zachránili milióny ľudí (0)
2024-02-23 / Obkec.sk

Prečítajte si článok Traja muži v Černobyle riskovali život, aby zamedzili skaze. Zachránili milióny ľudí - Zistite viac na Obkec.sk

Inšpirujte sa tipmi, ako efektívne využiť regály v domácnosti. Podľa čoho vybrať do miestnosti tie správne? | Môjdom.sk (0)
2024-02-23 / Mojdom.sk

Ak si chcete zorganizovať a efektívne využiť priestor v domácnosti, nemôžete obísť jednoduché a šikovné regály. Tieto multifunkčné úložné riešenia nie sú len praktickým pomocníkom na udržanie poriadku, ale môžu tiež výrazne prispieť k estetike vášho domova. Tu je niekoľko tipov, ako vyberať a využiť regály v domácnosti.

ZD Pooslaví: Pozemkové úpravy - hospodaření u obytné zástavby (0)
2024-02-23 / eAGRI

ZD Pooslaví Nová Ves vás zve na den otevřených dveří dne 16. června od 8 do 15 H.

Hypotéka pro samoživitele: Vše, co potřebujete vědět (0)
2024-02-23 / Tojesenzace.cz

Rozpočet domácností samoživitelů bývá často vypjatý. Najde se ovšem řada samoživitelů, kteří mají slušný příjem a žádají o hypotéku. Kdy dosáhnou na potřebný úvěr na bydlení? Samoživitelé jsou často v nelehké situaci. Musí se totiž sami postarat o jedno či více svých dětí a současně vydělat dost peněz na zajištění potřeb rodiny. Ne vždy se ovšem

Živý přenos Plzeň - Zlín je online ŽivéPřenosyZDARMA.cz (0)
2024-02-23 / Živé přenosy zdarma.cz

Máte rádi fotbal? Máte vsazeno na zápas Plzeň - Zlín? Podívejte se na živý přenos Plzeň - Zlín.

Akademický senát VŠVU: Je neprípustné, aby rozhodnutia vládnych predstaviteľov štátu o podobe verejných inštitúcií prebiehali bez účasti občianskej a odbornej verejnosti | Aktuality.sk (0)
2024-02-23 / Aktuality.sk

„Akademický senát VŠVU pozorne a so znepokojením sleduje vývoj udalostí a súčasné aktivity štátneho aparátu Slovenskej republiky vo vzťahu k správe kultúrnych inštitúcií, ktoré sú verejným majetkom nás všetkých. Ako členovia a členky AS VŠVU sa jasne vymedzujeme voči praktikám smerujúcim k ovládnutiu kultúrnych a verejnoprávnych inštitúcií. Slovenská republika je z definície a na základe platnej ústavy demokratickým zriadením, umožňujúcim participáciu všetkých občanov vrátane odbornej verejnosti na správe vecí verejných. Z tohto dôvodu vyzývame občiansku spoločnosť a odbornú verejnosť k záchrane a kultivácii dialógu. Je neprípustné, aby rozhodnutia vládnych predstaviteľov štátu o podobe a budúcnosti verejných inštitúcií prebiehali bez účasti občianskej a odbornej verejnosti. Vysoká škola výtvarných umení, ktorá vzdeláva a vychováva budúce generácie vizuálnych umelkýň a umelcov, si zreteľne uvedomuje svoju zodpovednosť za rozvoj slobodného, citlivého, korektného a pluralitného spoločenského a tvorivého prostredia. Je dôležité, aby verejné kultúrne inštitúcie plnohodnotne a odborne plnili svoje funkcie v prospech súčasných aj budúcich generácií občanov Slovenskej republiky. Kvalitné inštitúcie je možné vytvárať len prostredníctvom odborného dialógu kompetentných participujúcich. Je nevyhnutné, aby sme spoločne čelili systematickému rozkladu a likvidácii kultúrnych inštitúcií zo strany štátnych orgánov. Preto vás pozývame na diskusiu o prítomnosti a budúcnosti Kunsthalle, ktorá sa uskutoční:27.2.2024 o 17 hod, v budove VŠVU v Bratislave, Hviezdoslavovo námestie 18,“ píše v stanovisku Akademický senát VŠVU. (Aktuality.sk)

Soud nařídil Trumpovi za zveličování majetku zaplatit s úroky 454 milionů dolarů | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-02-23 / Praha na Dlani

Newyorský soud dnes formálně nařídil bývalému americkému prezidentu Donaldu Trumpovi zaplatit přes 454 milionů dolarů (10,6 miliardy korun)

Trump musí za zveličování majetku zaplatit 454 milionů dolarů. Soud k částce přidal úroky | Praha na Dlani Aktuálně (0)
2024-02-23 / Praha na Dlani

Newyorský soud formálně nařídil bývalému americkému prezidentu Donaldu Trumpovi zaplatit přes 454 milionů dolarů (10,6 miliardy korun) za

Ďalší februárový prieskum Ipsos potvrdil dvojkolové víťazstvo Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách+FOCUS (0)
2024-02-23 / Bystricoviny

Podľa februárového prezidentského volebného modelu agentúry Ipsos pre Denník N, ktorý sa uskutočnil v dňoch 16.- 21. 2. 2024 by v oboch kolách zvíťazil Peter Pellegrini pred Ivanom Korčokom. Potvrdzujú sa tak výsledky prieskumov ostatných agentúr, podľa ktorých sa s veľkou pravdepodobnosťou o novom slovenskom prezidentovi rozhodne medzi týmito dvomi kandidátmi.

Bohumín založil dva lesíky se 170 stromy, vznikly díky náhradní výsadbě (0)
2024-02-23 / Ekolist.cz

Bohumín na Karvinsku založil dva lesíky, které vznikly díky náhradní výsadbě za kácení v průmyslovém areálu jednoho z tamních podniků. V Budovatelské ulici a u rybníku Suchý stav tak přibylo 170 stromů. Jsou mezi nimi duby, lípy a jilmy, sdělila mluvčí radnice Jana Končítková.

Jestřábí tón Fedu i ECB a mírné zlepšení nálady v eurozóně – FAEI.cz (0)
2024-02-23 / faei.cz

Zápisy z posledních zasedání americké centrální banky (Fed) a Evropské centrální banky (ECB) se nesly v podobném mírně jestřábím tónu. Podle nich u centrálních bankéřů převládá názor, že větším rizikem je příliš brzké snížení úrokových sazeb oproti tomu pozdějšímu.

Denní horoskop BÝKA na 26. 2. 2024 (0)
2024-02-23 / Prima+

Člen rodiny nebo jiná blízká osoba vám nemusí říkat pravdu. Na obranu této osoby je pravděpodobné, že si myslí, že vás chrání tím, že vás chrání před pravdou. Nyní je čas, abyste důvěřovali svým instinktům, Býci. Pokud vám někdo řekne něco, co se vám jednoduše nezdá, raději si informaci sami ověřte, než abyste ji přijali za bernou minci.

Vegas povolalo do NHL mladého slovenského útočníka (0)
2024-02-23 / SlovakNHL.sk

Tím Vegas Golden Knights povolal v piatok do prvého tímu slovenského útočníka Jakuba Demeka.

Denní horoskop VODNÁŘE na 29. 2. 2024 (0)
2024-02-23 / zeny.iprima.cz

Možná byste si měli zkontrolovat budík, abyste se ujistili, že vás dnes ráno opravdu vzbudil. Dnes budete mít tendenci zůstat v kokonu svého malého světa snů, hluboko ve svých vlastních myšlenkách. Zejména obsedantní myšlenky se budou snažit přehlušit některé naléhavější problémy z minulosti, které je třeba jednou provždy vyřešit. Je čas se probudit.

Denní horoskop BERANA na 29. 2. 2024 (0)
2024-02-23 / zeny.iprima.cz

Berany možná čekají krušné chvíle. Dobrá zpráva je, že se to zlepší. Pokud jste rodiče, děti budou každých pět minut něco chtít a vy můžete cítit tlak ze všech stran. Ani váš milostný život není imunní vůči pochybnostem, které jako by se vám vznášely nad hlavou. Žádný kompromis pro vás není možný, Berani. Jen vydržte a vězte, že přicházejí klidnější dny.

Amerika vzorem? Tak zaveďte prohibici, radili před 100 lety abstinenti politikům (0)
2024-02-23 / iDNES.cz

V Československu začala před 100 lety debata o nadměrném pití alkoholu. 24. února 1924 o problému horlivě diskutovali odpůrci i příznivci lihovin.

Jste stále online? Je načase vypnout (0)
2024-02-23 / Tojesenzace.cz

Znáte to – dvě hodiny před spaním strávíte před televizí, pak zalezete do postele s mobilem v ruce. Ani se nenadějete a uteče další hodina. Jak byste mohli v klidu spát? Vyměňte mobil za knihu a blikajícím monitorům či obrazovkám se před spaním vyhněte. Škodí vám i vašemu spánku. Nejméně hodinu před spaním Minimálně tak

V nových častiach Ivety zahviezdi Marsell Bendig: S kým sa najviac zblížil na nakrúcaní? (0)
2024-02-23 / TV JOJ

Súčasťou pokračovania úspešného seriálu Iveta budú aj nové postavy. Jednou z tých najvýraznejších je rozhodne Marsell Bendig, ktorý bol z ponuky hrať v seriáli od začiatku mimoriadne nadšený. Aký vzťah má s predstaviteľkou Ivety, Betkou Ferencovou?

Menšík prohrál finále v Dauhá, Siniaková získala v Dubaji titul ve čtyřhře | ČeskéNoviny.cz (0)
2024-02-23 / České noviny

Dauhá/Dubaj - Osmnáctiletý tenista Jakub Menšík nezakončil úspěšné vystoupení na turnaji v Dauhá premiérovým titulem na okruhu ATP. Rodák z Prostějova podlehl ve finále nasazené dvojce Karenu Chačanovovi z Ruska 6:7, 4:6. V duelu se sedmnáctým hráčem světa dnes prohrál za hodinu a 50 minut.