Srdeční arytmii by mohla zastavit radiace. Metoda se už testuje na lidech v USA (0)
2023-12-18 / Česká televize

Američtí vědci testují přelomovou metodu, která může zachránit život pacientům se srdeční arytmií. Pomoci jim má radiace. Díky přesnému ozáření se totiž podle lékařů začnou obnovovat buňky v srdci. Do výzkumu experimentální léčby se už přihlásilo osmdesát pacientů a zapojily se do ní desítky amerických nemocnic.

Bez rodiny není budoucnost. Mít děti je krásné, říká přední ekonomka, matka osmi dětí (0)
2023-12-18 / Echo24.cz

Americká ekonomka Catherine Pakaluková je matka osmi dětí ve věku od čtyř do čtyřiadvaceti let. Vedle toho vystudovala ekonomii na nejlepších světových univerzitách. Pozornost vzbudila knihou Can a Catholic Be a Socialist? (Může být katolík socialistou?). „Žádná státní rodinná politika se všemi příspěvky a dotacemi nikdy nemotivovala lidi, aby měli děti. Zkoušelo se to v mnoha zemích a vždycky to všude selhalo,“ říká v rozhovoru pro Týdeník Echo, který s ní vedla Lenka Zlámalová.

Střelba v obchodě s košer potravinami byla motivovaná nenávistí, uvedla americká policie (0)
2023-12-18 / Česká televize

Motivem úterní střelby v obchodě s košer potravinami v americkém Jersey City byl antisemitismus a nenávist k policii. Oznámil to ve čtvrtek státní prokurátor státu New Jersey Gurbir Grewal. Útok, při němž přišlo o život šest lidí včetně dvou útočníků, se vyšetřuje jako terorismus.

Hasiči v Přelouči mají nové auto (0)
2023-12-18 / Česká televize

Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Přelouče si přebrala novou stříkačku CAS 20, která byla postavena v Poličce. Je to teprve podruhé ve více než stotřicetileté historii sboru, kdy hasiči dostali úplně nové vybavení. Stříkačku pro hasiče zakoupilo město Přelouč.

HNonline.sk - Správy z politiky, ekonomiky a financií (95)
2023-12-18 / HNonline.sk

Najaktuálnejšie spravodajstvo z domova, z ekonomiky a financií. A k tomu najkvalitnejšie lifestyle správy na slovenskom internete.

Denis Pintol nagrajen za dobre igre v jesenskem delu sezone: Vratar Olimpije z Ljubljančani podpisal novo pogodbo (0)
2023-12-18 / Planet Nogomet

Zoran Zeljković je pred dnevi napovedal, da bo Denis Pintol podaljšal sodelovanje z Olimpijo, zdaj se je to tudi uresničilo. Mladi vratar je podaljšal