Pražský dopravní podnik nesmí uzavřít smlouvu na metro D. ÚOHS zkoumá námitky Eurovie (0)
2023-12-09 / Česká televize

Metro D z pražské Pankráce na Nové Dvory a později do Písnice se prozatím nemůže stavět. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pozastavil výběr zhotovitele – městský dopravní podnik nesmí uzavřít smlouvu, upozornil server Seznam Zprávy. Na antimonopolní úřad se s žádostí o prověření veřejné zakázky obrátila společnost Eurovia.

PŘEHLEDNĚ: Kam volat a kde hledat informace a pomoc ohledně koronaviru v Praze (0)
2023-12-09 / Česká televize

Instituce i dobrovolníci v kraji nabízí informace a pomoc v souvislosti s pandemií nového koronaviru. Přinášíme všechny kontakty a seznam průběžně aktualizujeme.

Anna Karolína Schwarzenbergová – eXtra.cz (2)
2023-12-09 / eXtra.cz

Čtěte vše o tématu Anna Karolína Schwarzenbergová na webu Extra.cz Čerstvé zprávy, aktuální informace, bohaté fotogalerie, videa, vztahy a emoce

Na Příbramsku se srazila sanitka s vlakem, převážený pacient zemřel (0)
2023-12-09 / ceskatelevize.cz/ct24

Na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku se ve čtvrtek ráno srazila sanitka s osobním vlakem. Převážený pacient zemřel, zraněná spolujezdkyně řidiče sanitky se lehce zranila, cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Převozní sanitka patří hořovické nemocnici.

Odlety z Prahy byly načas zastaveny. Na letišti v Ruzyni vypadl systém pro řízení provozu (0)
2023-12-09 / ceskatelevize.cz/ct24

Na pražském letišti Václava Havla ve středu po poledni vypadl systém pro řízení provozu. Letiště proto zastavilo všechny plánované odlety, povoleny byly pouze přílety spojů, které už do Prahy mířily.  Kolem 13:40 uvedlo Řízení letového provozu (ŘLP), že v omezené kapacitě znovu zahajuje provoz (přílety a odlety). Po 16. hodině pak informovalo, že kapacity se budou postupně vracet do plného provozu během „dnešní noci.“

Vo veku 80 rokov zomrel český herec a dabér Ladislav Županič (5)
2023-12-09 / Denník N

…. Účinkoval vo filmoch Vesničko má středisková, Kamarád do deště či v oboch dieloch rozprávky Princezna ze mlejna, do češtiny daboval napríklad Clinta Eastwooda. (deník n)

Z centra Prahy zmizely protiteroristické zátarasy (0)
2023-12-09 / ct24.ceskatelevize.cz

Z centra Prahy zmizely betonové zátarasy, které zde policie nechala rozmístit po předvánočním teroristickém útoku v Berlíně coby součást mimořádných bezpečnostních opatření. Zátarasy doplňovaly posílené policejní hlídky, ty policie odvolala už v pátek. První stupeň ohrožení terorismem zůstává v platnosti.

San Jose - Seattle Kraken | ONLINE | 2.4.2024 04:30 | NHL 2023/2024 | ŽIVĚ (24)
2023-12-09 / isport.blesk.cz

San Jose - Seattle Kraken | ONLINE. Online reportáž sledujte ŽIVĚ na iSport.cz

Senior byl nalezen, děkujeme za pomoc (0)
2023-12-09 / Krimi Plzeň

Aktualizace článku: "Policie i rodina pátrají po seniorovi, který odjel od Globusu v červeném Peugeotu"

Exploze hlásí Kyjev i Dnipro, kde střely zasáhly nemocnici (0)
2023-12-09 / Česká televize

Z ukrajinské metropole Kyjeva a východoukrajinského Dnipra byly v noci na pátek hlášeny exploze po ruském vzdušném úderu, informuje server RBK-Ukrajina a stanice BBC na svém ruskojazyčném webu. Po zásahu nemocnice v Dnipru je nejméně jeden mrtvý a 23 zraněných, včetně dvou dětí. Na Twitteru se objevily informace o explozích také v okupovaném Berďansku a výbuchy byly podle BBC slyšet rovněž v ruském Krasnodaru na jihozápadě Ruska, ze kterého je to k nejbližší části frontové linie přibližně tři sta kilometrů. Ruský gubernátor později uvedl, že škody způsobily dva drony.

Nový grafikon. Trenčiansky kraj (20)
2023-12-09 / Trenčínak.sk

Od nedele 10. decembra bude platiť aktualizovaný Grafikon vlakovej dopravy (GVD), ktorý so sebou prinesie zásadné zmeny.…

Požár v Římě výrazně poničil most přes Tiberu z 19. století (0)
2023-12-09 / Česká televize

Rozsáhlý požár v noci na neděli výrazně poničil v Římě most postavený v polovině 19. století. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn, ale most přes řeku Tiberu je tak poškozený, že bude trvat zřejmě několik měsíců, než bude znovu otevřen, informovala italská tisková agentura ANSA.

Na D1 se na poslední sezonu vrací dělníci. Řidiče čeká nejdřív omezení na Brněnsku (0)
2023-12-09 / Česká televize

Řidiči musí nově počítat s omezením na D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku, kde začínají práce na prvním z úseků poslední fáze modernizace. Aktuálně se v každém směru projíždí jedním jízdním pruhem. Kolony se podle webu Ředitelství silnic a dálnic Dopravniinfo.cz před zúženími netvořily.

Proti zrychlenému projednání covid pasů byla většina opozice, měly by zjednodušit cestování (0)
2023-12-09 / Česká televize

Sněmovna ve středu odmítla schvalovat vládní předlohu o vydávání takzvaných covidových certifikátů navzdory naléhání ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) zrychleně ve stavu legislativní nouze. Podle většiny opozice je novela nadbytečná, část poslanců v čele s SPD ji zcela odmítá. Na základě hlasování se tak mimořádná schůze k předloze nekonala. Opozičním politikům vadilo mimo jiné to, že by lidé museli sdílet svá osobní a zdravotní data.