Analýza: Ceny starších bytů už ve většině měst znovu mírně stoupají (0)
2023-10-11 / Hypoindex.cz

Starší byty už napříč krajskými městy nezlevňují. S výjimkou Ústí nad Labem a Olomouce ceny za uplynulé 3 měsíce nepatrně vzrostly. V hlavním městě se pohybuje cena za metr čtvereční aktuálně kolem 119 850 korun, zatímco na jaře to bylo o 2 tisíce korun za metr čtvereční méně. Vyplývá to z analýzy společnosti FérMakléři.cz.

Rozdrtíme Hamás, slibuje premiér Netanjahu. Nezůstane prý jediný člen. Je čas na válku (0)
2023-10-11 / Blesk

Izrael "zničí a rozdrtí" radikální palestinské hnutí Hamás, každý jeho člen je "mrtvý muž", prohlásil dnes večer v televizi izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Informovaly o tom agentury AFP a AP. Podle agentury Reuters s Netanjahuem vystoupil opoziční politik Benny Ganc a ministr obrany Joav Galant, kteří mají s Netanjahuem tvořit krizovou vládu národní jednoty pro období války proti hnutí Hamás po bezprecedentním útoku radikálů na Izrael. "Je čas na mír a čas na válku, teď je čas na válku," řekl Ganc.

„Německá azylová politika byla těžká chyba,“ uvedl Henry Kissinger (0)
2023-10-11 / Seznam – najdu tam, co neznám

Bývalý americký ministr zahraničí Henry Kissinger, který letos oslavil 100 let,.označil záběry jásajících Arabů v berlínských ulicích po útoku Hamásu na Izrael za bolestné. Bývalý politik v mládí pro svůj židovský původ sám uprchl z nacistického Německa a vyzývá německou vládu, aby plně podporovala Izrael. "V extrémním případě i vojensky," uvedl to v rozhovoru ve svém sídle v americkém státě Connecticut pro německou televizi Welt-TV.

Izrael a Hamás ve válce: Státy sčítají své oběti (0)
2023-10-11 / E15.cz

Izraelská armáda pokrařuje v protiútocích na cíle radikálního hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Počet obětí konflitů, který vypukl v sobotu, už jen v Izraeli překonal 1300. Palestinské úřady v Pásmu Gazy oznámili, že počet obětí po izraelských náletech stoupl na 413 lidí. Podle předběžných odhadů izraelského vysoce postaveného vojenského činitele drží Hamás nejméně 150 rukojmích.

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR - Ministr v médiích (0)
2023-10-11 / Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR (MMR) patří do systému ústředních orgánů státní správy České republiky v oblastech, vymezených příslušnými právními dokumenty. Objemem svých pravomocí, kompetencí a odpovědností za správu finančních prostředků hraje Ministerstvo pro místní rozvoj ve státní správě významnou roli. Ministerstvo pro místní rozvoj bylo zřízeno s účinností od 1. listopadu 1996.

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR - Ministr (0)
2023-10-11 / Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Od října 2017 je poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Mezi lety 2017 a 2021 vykonával roli předsedy Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Významným způsobem se podílel na legislativě, která občanům garantuje právo na digitální službu. Dne 17. 12. 2021 byl jmenován místopředsedou vlády pro digitalizaci a ministrem pro místní rozvoj.

Vláda dala zelenou agrivoltaice. Zemědělci budou moci kombinovat pěstování plodin a výrobu solární energie (0)
2023-10-11 / Obnovitelně.cz

Vláda na dnešním zasedání doporučila parlamentu schválit novelu zákona o ochraně zemědělského půdního fondu, která vedle posílení ochrany půdy v souvislosti z dopady změn klimatu také umožní rozvoj takzvané agrivoltaiky.

Zápas: Kladno vs Třinec - 25.02. 16:00 (0)
2023-10-11 / KurzoveSazeni.com

Čtěte detailní zápasový servis: exkluzivní výsledkové statistiky, porovnání kurzů, předzápasové analýzy a preview včetně sestav a zraněných hráčů. - Kladno - Třinec

JEDINÁ ELEKTRÁREŇ V GAZE: Došlo jej palivo, prestala vyrábať... (4)
2023-10-11 / Refresher News Slovensko

Nedostatok paliva zapríčinil, že obyvatelia Pásma Gazy budú mať elektrinu iba 10 hodín denne.

FOTO: Plavecký bazén na SPU v Nitre opäť otvoria. Pre havarijný stav bol zavretý dva roky | Nitrak.sk (2)
2023-10-11 / Nitrak.sk

V Centre univerzitného športu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre bola ukončená rekonštrukcia plaveckého bazéna.…

Na diaľnici D1 pri Žiline pritlačil kamión auto o zvodidlá. Doprava je obmedzená aj v protismere (4)
2023-10-11 / Žilinak.sk

K ďalšej dopravnej nehode došlo na diaľnici D1 pri Žiline. Pri zjazde na Bytču došlo z bližšie neuvedených príčin k nehode…

Lipavský se v Izraeli setkal s vnučkou unesené ženy (85): Babička bez léků nepřežije, plakala (0)
2023-10-11 / Blesk

Šéf české diplomacie Jan Lipavský (Piráti) se v Izraeli setkal s vnučkou 85leté ženy, kterou palestincké hnutí Hamás uneslo do Pásma Gazy. Adva Adarová se mu roztřeseným hlasem svěřovala, že její babička Jaffa nemůže bez svých léků přežít. Dále mu řekla, že nemůžeme žít ve světě, kde se toto děje, a je třeba o tom mluvit.