Mimořádná daň z neočekávaných zisků bude platit od 1. ledna 2023 | Ministerstvo financí ČR (0)
2023-08-17 / mfcr.cz

Prezident republiky podepsal 28. listopadu 2022 daňový balíček, který mimo jiné zavádí tzv. windfall tax neboli daň z neočekávaných zisků vycházející z parametrů nařízení Evropské unie. Dočasná mimořádná daň bude platit od 1. ledna 2023 po dobu 3 let (tj. 2023-2025).

Nadešel čas zafixovat si ceny energií? (0)
2023-08-17 / Hypoindex.cz

Raketový nárůst cen elektřiny a plynu v roce 2021 a jejich loňský turbulentní vývoj výrazně zkomplikoval život těm, kdo neměli smluvně zafixovanou cenu. Různé černé scénáře se ale nenaplnily a ceny energií letos klesají. Podle odborníků ale na další poklesy cen už není příliš prostor a pro domácnosti přichází čas na jejich krátkodobou fixaci. Fixovat cenu je od letoška možné také u kapalného propanu.

Prečo voliť v parlamentných voľbách 2023? (0)
2023-08-17 / SME.sk

Prečo je demokracia najlepším z možných systémov? Prečítajte si dôvody a argumenty, prečo voliť v parlamentných voľbách 2023.

Ukrajina musí jednat s Ruskem, jinak jí hrozí zánik, řekl Lukašenko (0)
2023-08-17 / Echo24.cz

Ukrajina by měla zastavit protiofenzivu a vrátit se k diplomatickým jednáním s Ruskem, jinak jí hrozí zánik, prohlásil ve čtvrtek běloruský lídr Alexandr Lukašenko. Řekl to v rozhovoru, který zveřejnila ukrajinská novinářka Diana Pančenková, spojovaná s proruskou propagandou. V případě agrese vůči Bělorusku nebude Minsk váhat s použitím jaderných zbraní, uvedl také běloruský lídr.

Samosprávy majú problém s ľuďmi do volebných komisií. Toľkoto si zarobíš za deň vo volebnej miestnosti (0)
2023-08-17 / Refresher News Slovensko

Pre parlamentné voľby bude vytvorených 5 996 okrskových volebných komisií.

Jurečka chystá změny sítě úřadů práce. Do žádostí o dávky se zapojí i pošty (0)
2023-08-17 / Deník.cz

Ministerstvo práce připravuje v příštích dvou letech úpravu sítě poboček úřadu práce. Umožní to postupující digitální zpracování dávek. Nábor úředníků se už teď zastavil. Přesný plán, kolik pracovišť a personálu bude po republice potřeba, by měl být na podzim. Novinářům to řekli ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) a pověřený šéf úřadu práce Karel Trpkoš. Úředníci zatím mohou digitálně zpracovávat žádosti o rodičovský příspěvek. Ke konci roku má přibýt příspěvek na bydlení a přídavky na děti.

Jedeš na Slovensko? Česká pivní extraliga zhodnotila piva „našich bratrů“, s tímto žebříčkem nesáhneš vedle (0)
2023-08-17 / Refresher News Česko

Bývalý lídr Urpiner se z vrcholu propadl na úplný spodek žebříčku.

Koncert ruské zpěvačky v Praze nebude kvůli „zjitřené atmosféře“ (0)
2023-08-17 / Refresher News Česko

Koncert ruské operní zpěvačky Anny Netrebko, který se měl v pražském Obecním domě konat v říjnu, nakonec nebude. Představenstvo Obecního domu se s producentkou koncertu dohodlo na jeho zrušení, informuje TASR.

Trenčiansky kanoistický klub oslávi storočné jubileum festivalom vodných športov | Trenčínak.sk (0)
2023-08-17 / Trenčínak.sk

Kanoistický klub Trenčiansky telovýchovný spolok oslavuje tento rok sté výročie svojho založenia. Jeho členovia sa rozhodli…

VIDEO Spanilá jazda Košíc pokračuje. Tentoraz si to odniesol Liptovský Mikuláš | Šport.sk (0)
2023-08-17 / ŠPORT.SK

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 18. kola Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1.

Poznáte chorobu z bozkávania? 11 otázok a odpovedí o mononukleóze (0)
2023-08-17 / Noviny.sk

Mononukleóza je vírusová infekcia, ktorá môže spôsobiť príznaky podobné chrípke. Tie sa zvyčajne prejavia 4 až 6 týždňov po tom, ako ju dostanete. Niekedy sa mononukleóze hovorí „choroba z bozkávania“, pretože vírus sa často šíri slinami.

Detektivní série Pod hladinou od 30. srpna na Primě. Co díl, to velký případ pro poříční policii (0)
2023-08-17 / Prima+

Sandra Nováková, Matěj Hádek, Šárka Krausová či Marek Adamczyk se již ve středu 30. srpna představí v televizní premiéře českého detektivního seriálu Pod hladinou. V něm stateční a silní profesionálové pracují v podmínkách, které se můžou změnit v noční můru.

Vrstvený citronový koláč – osvěžující dezert z mrazáku | Prima Fresh (0)
2023-08-17 / Prima+

Svěžest na entou, to by asi byl stručný popis mraženého „piškoťáku“, jemuž vévodí chuť i barva citronů.

Nový Pavilon péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov: Krok k moderní péči spojený s inovativním designem a udržitelností: Tiskové zprávy: Kraj Vysočina (0)
2023-08-17 / Kraj Vysočina

Kraj Vysočina je vyšší územní samosprávný celek ležící na pomezí Čech a Moravy. Skládá se z pěti bývalých okresů (Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč a Žďár nad Sázavou). Krajským městem je Jihlava. Kraj je samostatně spravován zastupitelstvem kraj