Význam inflačních doložek v nájemních smlouvách zásadně roste, často jsou ale neplatné (0)
2023-01-10 / Hypoindex.cz

S novým rokem často dochází k navyšování plnění ze smluv o inflaci. Zatímco ještě před rokem inflačním doložkám ve smlouvách nikdo moc pozornosti nevěnoval, obrovský růst inflace ukázal jejich význam. Typickým příkladem jsou nájemní smlouvy. Jak upozorňuje advokát Pavel Strnad z AK Polverini Strnad, velice často jsou přitom inflační doložky neplatné, protože nejsou správně formulované.

Rudá zem: mysteriózní horor o prastarých rituálech v e-knize zdarma (0)
2023-01-10 / iDNES.cz

Které záhady ukrývá jeskyně s historickými artefakty a jaké brutální obřady v ní naši předci vykonávali? Hrdinky hororu Rudá zem od Adama Nevilla se během pátrání po dávném tajemství ocitají v nebezpečí, jaké si ani nedokážou představit. Uživatelé iDNES Premium získají e-knihu zdarma.

Příběh lásky a zrady na pozadí Pádu Cařihradu. Audiokniha zdarma (0)
2023-01-10 / iDNES.cz

Historický román Pád Cařihradu napsal finský spisovatel Mika Waltari, autor dnes již legendárního Egypťana Sinuheta. Na pozadí dobývání impozantní metropole se odehrává strhující milostný příběh. Uživatelé iDNES Premium získají audioknihu zdarma.

Český rozhlas Plus aneb Už deset let víte proč (0)
2023-01-10 / Portál Českého rozhlasu

Je to 10 let od doby, kdy začal vysílat Český rozhlas Plus. Přesně v 16 hodin 1. března zazněly první zprávy, tehdy ještě pouze na středních vlnách. Jako poděkování za vaši přízeň vám v uplynulých týdnech nabízíme editorský výběr toho nejlepšího z našeho archivu. Dál také rozhovory s deseti výjimečnými mladými osobnostmi.

Bývalý mělnický starosta Ctirad Mikeš končí s politikou. Chce mít čas na rodinu (0)
2023-01-10 / melnicky.denik.cz

Bývalý starosta a nynější zastupitel města Mělník Ctirad Mikeš (Mé město) se rozhodl skončit v komunální politice. Po neúspěšných volbách v říjnu 2022, kdy se ocitl v opozičním křesle, se na dalším zasedání zastupitelstva už neobjeví. Deníku sdělil, že chce mít čas na rodinu.

Pozrite si nové panoramatické zábery z diaľnice D1 od križovatky v Lietavskej Lúčke až po tunel Višňové | Žilinak.sk (0)
2023-01-10 / Žilinak.sk

Diaľnica D1 v úseku Lietavská Lúčka - Dubná Skala, vrátane tunela Višňové patrí medzi najsledovanejšie diaľničné stavby…

Krajská knižnica v Žiline vyhlasuje súťaž Kniha Horného Považia, z najúspešnejších titulov vznikne výstava | Žilinak.sk (0)
2023-01-10 / Žilinak.sk

Krajská knižnica v Žiline vyhlasuje 17. ročník čitateľskej súťaže Kniha Horného Považia 2022. Cieľom súťaže je predstaviť…

Už máte plány na léto? Tyto řecké ostrovy si Češi zamilovali nejvíce (0)
2023-01-10 / denik.cz

Lenošení ve vyhřátém písku, laskání mořských vln, památky, ale i dobrodružství a nevšední zážitky. A samozřejmě také voňavý gyros, osvěžující tzatziki, plněné vinné listy, ovčí sýr, skvělé víno a mořské plody v místní taverně. To vše a mnohem víc láká Čechy k objevování krás řeckých ostrovů. Je jich mnoho, dohromady přes tři tisíce. Takže kam vyrazit? Podívejme se tentokrát na pětici ostrovů, které patří podle cestovních kanceláří k těm, kam turisté míří nejčastěji.

Pozri.sk! Vyhľadávač, katalóg www stránok, vyhľadávač odkazov (0)
2023-01-10 / Rozri!

chyba 404 Požadovaný dokument nenájdený... Katalóg www stránok, vyhľadávač odkazov, zoznam stránok.

Počas dokončovaných prác železničného zvršku v úseku Stakčín - Snina dôjde k výlukám | Prešovak.sk (0)
2023-01-10 / Prešovak.sk

Od zajtra 17. apríla až do 22. apríla 2018, v čase od 7,00 hod. do 17,00 hod. sa budú realizovať výluku v úseku…

Štavnaté pokušenie: Ktoré ovocie má najviac cukru a ktoré najmenej? (0)
2023-01-10 / Noviny.sk

Ovocie je pre vás dobré! Obsahuje vlákninu a ďalšie živiny, ktoré potrebujete. Má však aj prírodný cukor a niektoré druhz majú viac cukru ako iné. Aj preto si treba dávať pozor na množstvo ovocia, ktoré zjete.

KVÍZ: Magická Šumava. Jak dobře znáte krásy národního parku? (0)
2023-01-10 / Deník.cz

Národní park Šumava je se svou nezaměnitelnou atmosférou pro mnohé oblíbeným místem výletů. Turistickým cílem je v každém ročním období - a pokaždé je úplně jiná. Otestujte si svoje znalosti v kvízu Deníku a zjistěte, jak dobře znáte charakteristická místa. 

Dunaj, k vašim službám - I/1 | Telkáč.sk - Viac ako TV program (0)
2023-01-10 / TV program

Zlodejka Klára sa po krádeži vzácnej brošne snaží skryť pred žandármi v obchodnom dome Dunaj. Vedenie si ju však mýli s uchádzačkou o prácu a ona sa ocitá v zapeklitej situácii. Celkom inak to vníma jej spolupáchateľ a priateľ Marek, ...

Syn mi neuveriteľne chýba, prehovoril o tragédii český hokejista (2)
2023-01-10 / Ranné noviny

Malý Viggo zomrel iba šesť dní po narodení. Jeho slávny otec, český hokejista David Pastrňák sa cez tragédiu preniesol vďaka hokeju. Hoci sa už cíti lepšie, spomienky na chlapčeka sú stále veľmi bolestivé.

V Košiciach opäť úradoval ALKOHOL za volantom! Vodič nafúkal 1,67 promile - KOŠICE:DNES (1)
2023-01-10 / KOŠICE: DNES

Začiatok nového roka priniesol dopravnú nehodu, kde opäť úradoval alkohol za volantom!