Virtuální cesta magnetickou rezonancí. Jak se technologie stává šetrnější k pacientům - Mojezdraví.cz (0)
2022-10-09 / Moje zdraví

Vyšetření magnetickou rezonancí se provádí za účelem objevení a zhodnocení případné choroby ve vyšetřované oblasti. Přestože vyšetření není nijak bolestivé, může být pro některé pacienty nepříjemné. Pokud pacient nedokáže zůstat v klidu, je nutné vyšetření opakovat, což nejenže prodlužuje dobu určení správné diagnózy, ale výrazně zvyšuje finanční náklady zdravotnických zařízení. Výrobci těchto přístrojů proto hledají cesty, jak takové vyšetření udělat pro pacienty co nejpříjemnější. Jedním z nejnovějších inovativních řešení je například speciální program Ambient Experience od výrobce Philips. „Pomocí moderních technologií a virtuální reality měníme průběh magnetické rezonance ve virtuální cestu, jejímž cílem je maximálně zpříjemnit prostředí pacienta během vyšetření, a tím minimalizovat počet nutných opakování, což uleví pacientovi i zdravotnickému personálu,“ říká Tomáš Vavrečka, ředitel Philips Česká republika.

Aktuální sazby hypoték: Hypotéka za 10 %? U mBank není problém (0)
2022-10-09 / Hypoindex.cz

Některé banky hypotéky zlevňují. mBank hypotéky zdražila, u jednoletých fixací se odhodlala zvýšit úrokovou sazbu až těsně k hranici 10 %.

Halové MS v atletice 2024 - program, výsledky, medaile (0)
2022-10-09 / Blesk

Kompletní zpravodajství z halového Mistrovství světa v atletice 2024 v Glasgow sledujte ONLINE na webu iSport.cz

Rytíři se neprosadili ani v Olomouci a prohráli počtvrté v řadě (0)
2022-10-09 / rytirikladno.cz

I ve třetím utkání v řadě Rytíři nedokázali skórovat a na ledě Olomouce padli 0:3. Domácí odstartovali skvěle a už v úvodu zápasu si vytvořili dvougólové vedení. V prostředním dějství pak kohouti svůj náskok ještě navýšili a dokráčeli si pro vítězství. Kladno prohrálo počtvrté v řadě.

Vo svete zažil extrémy: Ľudské výkaly a o „tuktuk“ sa mu aj snívalo. Skúsený cestovateľ radí, ktorým miestam sa vyhnúť (0)
2022-10-09 / Startitup

Skúsený cestovateľ Peter Kincel nám porozprával najhoršie zážitky z cestovania Ľudské výkaly, podvody či zlodeji – na čo si vo svete dávať pozor?

Zářil už v naleštěných kopačkách z bazaru. Střílej! nabádá slávistu Ševčíka táta (0)
2022-10-09 / iDNES.cz

Petr Ševčík starší se stará o menší rybník, který koupil nedaleko rodných Supíkovic, vísky u polských hranic, jeho syn Petr, fotbalový reprezentant a tahoun Slavie. „Dělám mu pana porybného. Máme spolu firmu, jsem jeho zaměstnanec, ale každému už říkám, že jsem v důchodě,“ usmívá se hrdý táta.

Queer filmy na Slovensku? Gayov zobrazujú ako karikatúry, to nechcem podporovať, hovorí režisér (0)
2022-10-09 / Brainee

Queer postavy sú zvyčajne použité ako karikatúry. To však Gregor Valentovič nechce podporovať.