Vysoký cholesterol sa prejaví aj na nohách! Všímajte si týchto 7 príznakov (0)
2022-06-26 / Noviny.sk

Ak máte dlhodobo zvýšený cholesterol, v cievach sa vám začnú vytvárať tukové pláty, ktoré ich zúžia a zhoršia prúdenie krvi. Výrazne sa to môže prejaviť na stave vašich nôh-cievy v nich sú ďaleko od srdca a obeh krvi v nohách je horší než by mal byť. To môže spôsobiť viacero rôznych príznakov.

Jeremias Gotthelf: Černý pavouk. Atmosférický horor z malebného podhůří švýcarských Alp (0)
2022-06-26 / vltava.rozhlas.cz

O temnotě v jedné prosluněné horské vsi, o zlu, které nosíme v sobě. Otakar Brousek čte z románu předního švýcarského prozaika první půle 19. století. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Václav Čtvrtek: Co se stalo, než šel Joska vrátky. Pohádka na motivy lidových písní o mstivé divožence (0)
2022-06-26 / Portál Českého rozhlasu

Dramatizace málo známého pohádkového příběhu, který Václav Čtvrtek napsal pro knížku Císařská vojna se sultánem a jiné pohádky na motivy lidových písní. Poťouchlá divoženka se v pohádce mstí dívce Josefce za to, že s ní mládenec Joska nechtěl tancovat v lese při měsíčku. Podobně jako jinde nechal se i tady autor vzdáleně inspirovat historickými událostmi. V tomto případě upalováním čarodějnic. I když tu jde ale nevinné Josefce o život, nechybí vyprávění nadhled ani lehkost.

VIDEO: Putinův patriarcha Kirill upadl v chrámu. Uklouzl na svěcené vodě (0)
2022-06-26 / Echo24.cz

Hlava ruské pravoslavné církve patriarcha Kirill upadl o víkendu během bohoslužby v Novorossijsku, kde světil kostel. Ruský patriarcha uklouzl na mramorové podlaze, ztratil rovnováhu a zřítil se k zemi za zvuku žalmu „Pane, smiluj se.“ Okolostojící církevní hodnostáři mu okamžitě přispěchali na pomoc.

Summit zemí G7 ukazuje, že Západ už účinné sankce pro Rusku vyčerpal. Ekonomický a geopolitický význam skupiny G7 postupně upadá (0)
2022-06-26 / FXstreet.cz

V bavorských Alpách dnes začal summit zemí skupiny G7. Tato skupina sestává z klíčových ekonomik Západu. Těžko už jejím všem členům přisuzovat adjektivum „světově nejvýznamnější hospodářství“, jež jim bezesporu svého času náleželo.

Peter Sagan bol najrýchlejší Slovák na MSR a ČR v cyklistike 2022 (LIVE STREAM) (0)
2022-06-26 / Sportnet.sk

Sledovali ste s nami LIVE STREAM z majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike 2022. Na štarte nechýbal ani Peter Sagan.

Mareš i Prachař jim leželi u nohou: Jak vypadají Kociánová a Dvořáková dnes? (0)
2022-06-26 / Expres.cz

Dřívější jistoty padají, světem otřásá válka na Ukrajině, inflace a hrozba vleklé ekonomické krize po dvou letech s pandemií covidu-19. Naštěstí se najdou věci, které se nemění. Třeba to, že Česko a Slovensko stále „plodí“ nejkrásnější ženy na světě. Svoje o tom vědí i topmodelky Michaela Kociánová (33) a Denisa Dvořáková (31), které vybíraly – spolu s dalšími porotci – tuzemské finalisty Elite Model Look 2022.

GTA VI má mať dve hlavné postavy a viaceré lokality (0)
2022-06-26 / Sector.sk

Najnovšie tvrdenia od známeho leakera vzbudili veľké diskusie.

Ivan Stránský: Znáte řešení? Já ne (0)
2022-06-26 / Parlamentní listy

Je dobré podívat se na příspěvek na Youtube, z americké provencience CNN. Navozuje jasnou otázku, co bude na Ukrajině, pokud zvítězí "ukrajinský lid".

Žlté výplne a kovové zuby. Rusi sa obávajú návratu sovietskej stomatológie (0)
2022-06-26 / HNonline.sk

Pacienti aj zubári si uvedomujú, že sankcie voči ich krajine sa pretavia aj do starostlivosti o zuby. Ruskí stomatológovia sa snažia domácim produktom vyhnúť, tým čínskym zatiaľ neveria.

Štátny tajomník Klimek o rodinnom balíku / Konečne po dlhých rokoch obnovujeme sociálnu spravodlivosť (0)
2022-06-26 / postoj.sk

Rozhovor s Marcelom Klimekom, štátnym tajomníkom na ministerstve financií, o tom, čo všetko zmení schválený rodinný balík.

Po verdiktu o potratech se v USA zavírají kliniky i protestuje v ulicích (0)
2022-06-26 / Česká televize

Do ulic amerických měst vychází tisíce demonstrantů, potratové kliniky ve světle nových zákazů ruší naplánované termíny, těhotné ženy rychle hledají alternativní péči a u soudů začíná nové kolo sporů. To vše přináší víkend ve Spojených státech, kde nejvyšší soud v pátek svým rozhodnutím zrušil ústavní právo na potraty a umožnil jednotlivým státům procedury zakazovat. Manifestace se neobešly bez výtržností lidí z obou názorových táborů, v Arizoně už v noci na sobotu policie rozháněla dav u státního kapitolu slzným plynem.