Soutěž v rámci oslav Dne Země (0)
2022-03-22 / Zoo Praha

O víkendu 23. a 24. dubna oslavíme v Zoo Praha Den Země a letošní ročník bude zaměřen na hady. V České republice se vyskytuje celkem pět druhů hadů, kterých se však není třeba bát, naopak si zaslouží naši pozornost a ochranu. Také proto vypisujeme...

Šafran spišský je považovaný za prvého posla jari - Spravy.Pozri.sk (0)
2022-03-22 / Rozri!

Aktuálne správy na Spravy.Pozri.sk Správy na každý deň!

Válka na Ukrajině online: Nejnovější zprávy, fotografie a komentáře (0)
2022-03-22 / reflex.cz

To, co viselo v několika dnech ve vzduchu je nyní jasné. Vladimir Putin vyslal na svobodnou a nezávislou Ukrajinu své vojáky. Ve čtvrtek 24. února ráno začaly ruské jednotky ostřelovat velká ukrajinská města. Konflikt si již vyžádal lidské životy a raněné na obou stranách. Politici v Česku i dalších zemích akt agrese jednomyslně odsoudili. Londýn, EU i NATO uvalují na Rusko rozsáhlé sankce. Válku na Ukrajině sledujeme online.

Trest za válku: Jak jde čas s protiruskými sankcemi (0)
2022-03-22 / euractiv.cz

Rusko si už za agresi na Ukrajině vysloužilo celou řadu méně či více tvrdých sankcí, trestu se nevyhnulo ani Bělorusko. Server EURACTIV.cz přináší přehled dosavadních postihů.

Zpravodaj z Ruska Miroslav Karas: Ve válce je běžné lhát. Propaganda Ruska je ale děsivá masáž (0)
2022-03-22 / mujrozhlas.cz

Rusko novinářům nepřeje. A zvlášť ne těm ze Západu. Ruský mediální prostor ovládá strach a propaganda. Jak svobodu slova ovlivnila válka na Ukrajině? Probudí se někdy ruská společnost? A proč je běžné o válce lhát na obou stranách konfliktu? V pořadu Jak to vidí... exkluzivně odpovídá dlouholetý zahraniční zpravodaj v Rusku a Polsku Miroslav Karas. V audiozáznamu z 22. března 2022 ještě zazní úvahy o proměně politiky Vladimira Putina nebo to, jak šíří lži dezinformační weby.  Miroslav Karas, Zita Senková

Čo sa do kníh (ne)zmestí – beseda o popularizačných publikáciách - VEDA NA DOSAH (1)
2022-03-22 / Veda na dosah

Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti (NCP VaT) pri Centre vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) pripravilo besedu s autormi dvoch vedecko-popularizačných publikácií a ďalšími zaujímavými hosťami. Registráciu na podujatie nájdete v spodnej časti tejto stránky (podujatia).  Autorom publikácie Fyzika v slepých uličkách je Juraj Tekel, teoretický fyzik pôsobiaci na Katedre teoretickej fyziky Fakulty […]

Nakladaná mrkva na ázijský spôsob, FOTORECEPT (0)
2022-03-22 / Dobruchut.sk

Nakladaná mrkva na ázijský spôsob, FOTORECEPT - Hľadáte ozvláštnenie zaužívanej kuchyne? Vyskúšajte ázijskú nakladanú mrkvu. Kombinácia ryžového octu, rybacej omáčky a pikantnej papriky, je pre fajnšmekrov.

Žádní obávaní bojovníci. Kadyrovci jsou policisté, ne vojenská síla, říká Čečenec | Aktuálně.cz (0)
2022-03-22 / Aktuálně.cz

"Je to především propaganda," říká v rozhovoru o jednotkách Ramzana Kadyrova Čečenec žijící v exilu.

Rusko na Ukrajině dosud nedosáhlo svých cílů, uvedl Peskov. Použití jaderných zbraní nevyloučil (0)
2022-03-22 / E15.cz

Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov v rozhovoru s novinářkou americké televize CNN připustil, že Rusko dosud nedosáhlo svých cílů na Ukrajině, a zároveň odmítl vyloučit, že by se Moskva mohla uchýlit k jaderným zbraním. Uvedla to stanice na svém webu.

Ruský výrobce tanků zastavil podle Kyjeva činnost. Kvůli sankcím Západu mu chybí náhradní díly (0)
2022-03-22 / iROZHLAS

Ukrajinská vojenská informační a poradenská společnost Defense Express uvedla, že Uralvagonzavod provozuje jediný závod, jenž provádí montáže tanků a běžně používá západní komponenty.

V čem byla cenná spolupráce s Agniezskou Holland na minisérii Hořící keř? Zamýšlí se režisérka dokumentů Adéla Komrzý (0)
2022-03-22 / mujRozhlas

Jak hodnotí svou rozhlasovou zkušenost na sesterském Rádiu Wave? Cítí zadostiučinění, když se po úspěchu filmu Jednotka intenzivního života rozbíhá intenzivní debata o úrovni paliativní péče u nás? Jana Rychterová