Uzda pro drbny: Pomluvy se ve středověku řešily pomocí zvláštní železné masky (0)
2019-03-10 / Reflex.cz

Stejně tak, jako je tomu dnes, i v 15. století byly klepy součástí běžného života. Na rozdíl od současnosti se ale ženy, jež pomlouvání přišly na chuť až příliš, dostávaly ve Skotsku do křížku se zákonem. Dokonce pro ně byla vyrobena speciální maska, které se říkalo Scold`s Bridle. Mučící zařízení, jehož název by se dal přeložit jako „uzda na spílání“, znemožňovalo pohyb jazyka. Pro dodatečné ujištění, že člověk nevydá ani hlásku, pak byly některé „uzdy“ vybaveny ostrým hrotem. Ten při sebemenším pohybu jazykem sval okamžitě probodnul.

Etiópia vyhlásila na pondelok štátny smútok za obete leteckého nešťastia (0)
2019-03-10 / Aktuality.sk

V Etiópii bude v pondelok 11. marca dňom štátneho smútku za obete havárie lietadla spoločnosti Ethiopian Airlines.

Ilona Csáková: Každý by měl pomáhat (0)
2019-03-10 / CENTRUM NEWS

Zpěvačka Ilona Csáková (48) už deset let žije v Brně. „Přestěhovat se byl můj nejdokonalejší počin,“ říká rodačka z Chebu. S manželem se usadili v Soběšicích, kde vychovávají dva syny. Ve svém volném čase se Csáková věnuje dobročinné aktivitě, je patronkou ankety Dobrovolní hasiči. Co tato funkce obnáší? O tom, ale také o životě v Brně nebo její kariéře jsme si s Ilonou Csákovou povídaly.

Vdova Andrea Pomeje popsala detaily nehody: Náraz zezadu a pak strach o život! (0)
2019-03-10 / Blesk.cz

Andrea Pomeje zažila jen dva dny po pohřbu manžela Jiřího Pomeje další neštěstí. Bourala na dálnici D1. Teď vysvětlila, co se stalo a proč se bála o život.

Po silnom vetre zaznamenali na Horehroní výpadky elektriny (0)
2019-03-10 / SME.sk

V našom regióne je bez elektriny oblasť Krpáčova.

V tuneli Višňové išlo o peniaze aj o život (0)
2019-03-10 / ekonomika.pravda.sk

Problémy s výstavbou sprevádzali taliansko-slovenské konzorcium od začiatku a razenie 7 445 metrov dlhého tunela Višňové si vyžiadalo dva ľudské životy.

Armáda USA se hostitelským zemím prodraží? Trump chce víc peněz za vojáky vyslané do ciziny (0)
2019-03-10 / Echo24.cz

Americký prezident Donald Trump zvažuje plán, podle něhož by spojenci USA museli platit pětinásobek nynějších prostředků vydávaných na financování pobytu amerických jednotek na svém území. Napsal to v sobotu list The Washington Post s odvoláním na informace z Bílého domu. Záměr podle deníku vyděsil Německo, Japonsko a Jižní Koreu, kde jsou rozmístěny tisíce amerických vojáků.

Davidová po šesti chybách třináctá. Mistryní světa je poprvé Herrmannová (0)
2019-03-10 / iDNES.cz

Až na jedinou chybu na střelnici zajela v pátek výborný sprint. Tradičně skvěle běžela, a hlavně díky tomu biatlonistka Markéta Davidová vyrazila do stíhacího závodu světového šampionátu ve švédském Östersundu ze sedmého místa. Jenže v neděli to střelecky až tak dobré nebylo. Davidová po šesti chybách skončila třináctá, šestnáctá je Veronika Vítková, která se posunula o 22 míst. A mistryní světa poprvé v kariéře Denise Hermannová.

Elektronické daňové priznanie malo živnostníkom uľahčiť život, objavili sa už ale aj problémy (0)
2019-03-10 / Noviny.sk

BRATISLAVA - Elektronické podanie daňových priznaní by malo živnostníkom uľahčiť život, no zatiaľ im robí iba starosti. Či staršie alebo mladšie ročníky pri elektronickej komunikácii s finančnou správou sa natrápia rovnako. Aj podľa niektorých IT pracovníkov to chce vyššie informatické vedomosti. Aj preto by si to podnikatelia nemali nechávať na poslednú chvíľu.

Letecké nešťastie v Etiópii: Pri havárii zahynula rodina poslanca Antona Hrnka (0)
2019-03-10 / Topky.sk

ADDIS ABEBA - Na palube lietadla Boeing 737 Max-8, ktoré v nedeľu krátko po štarte havarovalo v Etiópii, boli cestujúci s pasmi 32 krajín a OSN. Haváriu neprežil nikto zo 149 cestujúcich a ôsmich členov posádky. Informovala o tom agentúra AFP.

Po nešťastnom skoku do bazéna sa o Martina stará jeho priateľka. Pre zákon sa ale nemôžu zosobášiť (0)
2019-03-10 / Noviny.sk

BRATISLAVA - Milujú sa, ale vziať sa nemôžu. V láske sú im prekážkou zákony. Veronika totiž robí asistentku svojmu priateľovi, ktorý po skoku do bazéna skončil na vozíku. Sobášom by tak už nemohla pomáhať Mattesovi a dostávať za to príspevok.

FOTO Tehotný mladík (28) porodil dieťa: Toto bolo na mojom tehotenstve najhoršie (0)
2019-03-10 / Topky.sk

TEXAS - Transsexuál Wyley Simpson z amerického Texasu, ktorý minulý rok porodil zdravé bábätko, si plnými dúškami užíva rodičovské povinnosti. Na tehotenstvo však nespomína v najlepšom, a to najmä kvôli negatívnym reakciám a nepochopeniu okolia. Práve preto odmieta všetko znovu opakovať.

Strom padol na idúce auto. Silný vietor ho vytrhol aj s koreňmi (0)
2019-03-10 / Noviny.sk

KEŽMAROK - Zničené auto, ale zachránený život. To platí pre vodiča BMW, ktorý v nedeľu okolo tretej nadránom šiel z Kežmarku smerom na Spišskú Belú. Odrazu mu na kapotu spadol veľký strom.