Ondřej Havelka (0)
2017-08-10 / celebwiki.blesk.cz

Ondřej Havelka, režisér, herec, zpěvák, scénárista, tanečník, stepař a frontman svého orchestru, založil úspěšnou kapelu Melody Makers.

To moje dieťa je zase choré! Patríte medzi mamy, ktoré zle zvládajú choroby detí? (0)
2017-08-10 / Najmama.sk

Mama by pri chorobe svojho dieťaťa nemala panikáriť, na mieste sú naopak pokoj a rozvaha. Niekedy nás ale vlastné pocity a strach o dieťa prevalcuje. Ako si teda pomôcť, na čo myslieť a držať si správny rozum na mieste?

ODS sází na kontaktní kampaň, voliče láká na filmy (0)
2017-08-10 / Parlamentní listy

Občanští demokraté budou v srpnu objíždět česká města s letním kinem. Novou formu kontaktní kampaně dnes na tiskové konferenci představil místopředseda strany Zbyněk Stanjura. Dodal, že přímá komunikace s lidmi je pro ODS nejsilnější zbraní pro podzimní parlamentní volby, píše ČTK.

Synology DiskStation DS418j: Server pre domáce zálohovanie a prenos multimédií | TOUCHIT (0)
2017-08-10 / TOUCHIT

Spoločnosť Synology dnes uviedla na trh nový 4-šachtový NAS server DiskStation DS418j, ktorý je navrhnutý tak, aby pomohol používateľovi účinne spravovať, chrániť a zdieľať dáta. DS418j je poháňaný čisto novým 64-bitovým dvojjadrovým procesorom a poskytuje vynikajúci výkon prenosu zašifrovaných súborov pri čítaní s rýchlosťou viac ako 112 MB/s a 87 MB/s pri zápise v konfigurácii RAID

Americký generál: Pokud KLDR zaútočí, za 15 minut bude srovnána se zemí (0)
2017-08-10 / Echo24.cz

Jestliže Severní Korea zaútočí na Spojené státy nebo Jižní Koreu, Pchjongjang si bude moci užít svých patnáct minut slávy, než bude srovnán se zemí. V rozhovoru pro Fox News to řekl generál amerického letectva ve výslužbě Thomas McInerney. Reagoval tak na severokorejské testy mezikontinentálních balistických raket a výhrůžky jadernými útoky.

Havel byl možná naivní, ve všem hledal to dobré, říkal zesnulý Kuběna | Lidé | Lidovky.cz (0)
2017-08-10 / Lidovky.cz

Ve věku 81 let zemřel moravský historik umění, básník a představitel generace šestatřicátníků Jiří Kuběna. Server Lidovky.cz na památku básníka přináší rozhovor z roku 2016. Kuběna mluví o tom, proč měl Václav Havel komplikovaný vztah k matce, jakou roli v jeho dospívání hrála rodinná tradice, a o generaci „šestatřicátníků“, která jako poslední ctila hodnoty rodičů.

Pozor na bouřky a přívalové deště, varují meteorologové. | Aktuálně.cz (0)
2017-08-10 / Aktuálně.cz

Některé menší toky by vlivem intenzivních dešťů mohly krátkodobě překročit první a druhý stupeň povodňové aktivity.

Odešla duše Bítova. Zemřel básník Jiří Kuběna (0)
2017-08-10 / Česká televize

Ve věku 81 let zemřel básník, překladatel a historik umění Jiří Kuběna. Před rokem 1989 nemohly jeho básně vycházet oficiálně, po revoluci je jeho tvorba spojena především s hradem Bítov, kde žil.

Zemřel 'šestatřicátník' Jiří Kuběna, publikoval v samizdatu. Bylo mu 81 let | Lidé | Lidovky.cz (0)
2017-08-10 / Lidovky.cz

Ve věku 81 let zemřel moravský historik umění, básník a představitel generace šestatřicátníků (spolu s Václavem Havlem, Pavlem Švandou, Violou Fischerovou a Věrou Linhartovou) Jiří Kuběna. Kuběna před rokem 1989 publikoval téměř výhradně v samizdatu a exilu. V roce 1998 dostal od Václava Havla Medaili Za zásluhy. Na jeho smrt na svých facebookových stránkách upozornila Knihovna Václava Havla.

V Maďarsku obvinili Brazílčana, ktorý prepašoval kilo kokaínu (0)
2017-08-10 / Aktuality.sk

Obvinenému hrozí za pašovanie drog až 15 rokov väzenia.

Zemřel básník a dlouholetý bítovský kastelán Jiří Paukert Kuběna (0)
2017-08-10 / Deník.cz

Bítov – Ve věku jednaosmdesáti let zemřel básník a bývalý dlouholetý kastelán hradu Bítova Jiří Paukert, který pro svou básnickou tvorbu používal umělecké jméno Kuběna.

Zemřel přední český básník Jiří Kuběna, patřící k Havlově generaci šestatřicátníků | Aktuálně.cz (0)
2017-08-10 / Aktuálně.cz

Ve věku 81 let zemřel přední český básník Jiří Kuběna, představitel generace tzv. šestatřicátníků, k níž patřil například i Václav Havel.