Umělkyně Šedá rozhýbala ukrajinské město žijící ve stínu Černobylu, 1300 obyvatel pozvala do Česka | Aktuálně.cz (0)
2017-06-11 / magazin.aktualne.cz

Město postavené po černobylské havárii se tak dostane do Guinnessovy knihy rekordů.

Costa Coffee zamíří do všech krajů. Chce víc poboček i automatů na benzinkách | Aktuálně.cz (0)
2017-06-11 / Aktuálně.cz

Značka se snaží necílit na konkrétní typy zákazníků, ale chce být pro každého.

Nehoda Adely pri odovzdávaní darčekov: Čerstvej pani Vinczeovej tiekla krv! (4)
2017-06-11 / Nový Čas

Toto zrejme nečakali! Adela Banášová (36) a Viktor Vincze (26) boli v intenzívnom hľadáčiku médií od času, keď sa prevalila ich láska. ...

Měli Bójové vlast na našem území? To není vůbec jisté, upozorňuje archeolog | Zajímavosti | Lidovky.cz (0)
2017-06-11 / Lidovky.cz

Kde domov můj, kde domov můj, zpívá se v české hymně. A ti Češi, kteří s oblibou odvozují svůj pradávný původ od keltského kmene Bójů, si mohou nápěv prozpěvovat nadále. Archeolog Vladimír Salač z Akademie věd totiž upozorňuje: Není jisté, že keltští Bójové měli svou vlast na našem území, jemuž dali jméno „Bohemia“. Vyvozuje to ze tří prvních zmínek o Búiaimonu či Boihaemu, ale i z archeologických souvislostí.

Unikátní plošina čerpá vodu z Vranovské přehrady (0)
2017-06-11 / Česká televize

Unikátní systém čerpání vody má přehrada ve Vranově nad Dyjí. Čerpadla tam nasávají vodu z plovoucí plošiny, která se umí přizpůsobit aktuální hladině vody. Podle provozovatele, Vodárenské akciové společnosti, je jediná v České republice. Letos slaví 35 let provozu.

60-tisíc eur pre Evanjelický kostol v Hlbokom. Prispeli aj z New Yorku (0)
2017-06-11 / SME.sk

Evanjelická cirkev získala na obnovu fasády kostola v Hlbokom peniaze z ministerstva kultúry aj od evanjelikov z New Yorku.

Policie obvinila prvního Čecha, který na Ukrajině bojoval na straně separatistů | Domov | Lidovky.cz (0)
2017-06-11 / Lidovky.cz

Policie obvinila prvního Čecha, který se účastnil bojů na straně proruských separatistů na východní Ukrajině, píše v aktuálním vydání týdeník Respekt. Muž je podle týdeníku podezřelý z teroristického útoku ve fázi přípravy.

FOTO Najlepšia materská škola na svete: Tu by sa radi hrali aj dospelí (0)
2017-06-11 / Topky.sk

TOKIO - Deti v Japonsku majú jednu z najlepších materských škôl na svete. Neďaleko Tokia sa totiž nachádza zariadenie s názvom Fuji, ktoré výrazne mení spôsob vzdelávania detí. Tento architektonický počin bez bočných stien ponúka obrovský priestor pre deti, ktoré tu môžu behať, skákať a loziť celý deň.

Pozor na nízkotučné mléko, varují vědci. Zvyšuje riziko Parkinsona (0)
2017-06-11 / Blesk.cz

U lidí holdujících nízkotučnému mléku je výrazně vyšší riziko vzniku Parkinsonovy nemoci oproti těm, kteří konzumují mléko tučné. Riziko u nízkotučného mléka stoupá až o 39 procent, zjistili vědci z Harvardovy univerzity. Problematická může být také konzumace mražených jogurtů a sorbetů.

Majstrovstvá Európy mládeže v bridži, Šamorín - boro - Blog (0)
2017-06-11 / Pravda

Od 8. do 15. júla sa v Šamoríne budú konať 26. Európske majstrovstvá mládeže v bridži družstiev. Organizuje ich Európska bridžova liga v spolupráci so Slovenským

Prohlédněte si neskutečně vypiplané modýlky z papíru! (0)
2017-06-11 / Auto.cz

Funkční bagr se dá vyrobit i z šikovně poskládaného papíru. Vyžaduje to ale pevné nervy a dobré oči. Pro Jiřího Zelenku je to nejlepší relax.