Hádanky otce Fourase z Pevnosti Boyard: Dokážete je uhodnout? (0)
2016-10-01 / Blesk.cz

Vysoko ve věži nad pevností Boyard má své sídlo otec Fouras (Jan Rosák), který soutěžícím dává leckdy zapeklité hádanky. Jak si poradíte s těmi, na které už nedošlo?

Nejhorší slavnostní buly na světe. Čínský Kunlun ukázal, že hokej je pro ně španělská vesnice | Aktuálně.cz (0)
2016-10-01 / Aktuálně.cz

Budete se buď smát, nebo si klepat na čelo. Takový slavnostní ceremoniál jste ale v hokeji zřejmě ještě neviděli.

Indové si chtěli pořídit selfie s krajtou. Fotografa had kousnul | Aktuálně.cz (0)
2016-10-01 / video.aktualne.cz

V indickém státě Rádžasthán vynášela skupina lidí krajtu, která vlezla do areálu školy. Chtěli si s ní pořídit společnou fotku. Hadovi se to nelíbilo.

Írán vyrobil nový útočný dron, okopíroval Američany (0)
2016-10-01 / Echo24.cz

Íránské Revoluční gardy postavily nový útočný bezpilotní letoun, který je schopný nést bomby, informovala státní média. Jak poznamenala agentura Reuters, zřejmě jde o další kopii amerického bezpilotního letounu Sentinel, který Írán získal před pěti lety.

Ruská a syrská armáda znovu bombardovala Aleppo. Bomby měly zasáhnout nemocnici | Svět | Lidovky.cz (0)
2016-10-01 / Lidovky.cz

Ruská a syrská letadla v sobotu pokračovala v útocích na povstalecké pozice v syrském městě Halab. Oznámili to povstalci i syrská organizace ochránců lidských práv (SOHR). Jedna z nevládních organizací oznámila, že nejméně dvě barelové bomby dopadly na největší nemocnici ve východním Aleppu.

Auto po nárazu do stromu začalo hořet: Řidič zahynul (0)
2016-10-01 / Blesk

Zatím neznámý muž zemřel v noci na sobotu při nehodě automobilu u Šilheřovic na Opavsku. Vůz i s řidičem po nárazu do stromu začal hořet. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

Fotogalerie: Na snímku je průlet bitevního vrtulníku Mil Mi-24V (0)
2016-10-01 / Lidovky.cz

Sobotní ukázky bojových přeletů sledovalo na 22. vrtulníkové základně u Náměště nad Oslavou podle prvních odhadů kolem 18.000 diváků. Den otevřených dveří pořádali vojáci při příležitosti výročí 60 let od vzniku stíhacího leteckého pluku, který o čtyři roky později začal využívat nově postavené náměšťské letiště.

Syfilis a kvapavka trápia na Slovensku najmä mužov: V tomto kraji ich je najviac! (0)
2016-10-01 / Topky.sk

BRATISLAVA - Syfilis či kvapavka trápi na Slovensku väčšinou mužov. V oboch prípadoch sú takýmito pacientmi z asi 70 percent. Vyplýva to z najnovšej publikácie Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) zameranej na pohlavné choroby.

Hlubinami vesmíru s dr. Jiřím Grygarem, Žeň objevů 2015, 2. díl (0)
2016-10-01 / tvnoe.cz

Televize Noe je česká nekomerční nezisková televize, dává hlas opomíjeným, přátelství osamělým, příležitost začínajícím a prostor pro hledající.

Írán představil nový útočný dron, jde o kopii amerického stroje Sentinel (0)
2016-10-01 / e15.cz

Íránské Revoluční gardy postavily nový útočný bezpilotní letoun, který je schopný nést bomby, informovala státní média. Jak poznamenala agentura Reuters, zřejmě jde o další kopii amerického bezpilotního letounu Sentinel, který Írán získal před pěti lety.

Kapavkou se v Česku nakazilo dvakrát víc lidí než v roce 2012 (0)
2016-10-01 / iDNES.cz

V Česku v posledních letech přibývá nemocných kapavkou. Od roku 2012 se počet případů téměř zdvojnásobil ze 709 na loňských 1 395. Důvodem může být podle hlavní hygieničky Evy Gottvaldové narůstající rezistence na antibiotika, tedy odolnost vůči působení těchto léků, i lepší diagnostika choroby.

Na Oktoberfest opět míří miliony lidí. Piva se pije méně než loni, může za to chladnější počasí | Aktuálně.cz (0)
2016-10-01 / Aktuálně.cz

Piva, které se nedá pořídit za méně než 10,4 eura (asi 280 Kč) za jeden litrový máz, by se mělo v Mnichově spotřebovat asi sedm milionů litrů.

Tragický požár v Kněžmostu: Rodina se zachránila, psi v plamenech zahynuli (0)
2016-10-01 / Blesk.cz

Tři lehce zraněné lidi, dva mrtvé psy a škodu tři miliony korun si v noci na dnešek vyžádal požár v obci Kněžmost na Mladoboleslavsku.