FOTO Caleb Johnson zvítězil v American Idol | Aktuálně.cz (0)
2014-05-21 / magazin.aktualne.cz

Ve třináctém ročníku American Idol vyhrál vůbec první rocker v historii soutěže.

V Austrálii celníci zadrželi Čecha, pašoval 16 ptačích vajec v rozkroku (0)
2014-05-21 / denik.cz

Sydney - Australská pohraniční stráž zadržela na letišti v Sydney českého občana, který se do země pokoušel propašovat 16 ptačích vajíček. Podle australských úřadů je měl schovaná v rozkroku. Jejich dovoz do země bez povolení je nelegální. Nyní mu hrozí až deset let vězení a vysoká pokuta, informovala dnes agentura AP.

Zákulisí festivalu v Cannes: Luxus, modelky a drahé šperky | Aktuálně.cz (0)
2014-05-21 / magazin.aktualne.cz

Hlavní hvězdou večírku švýcarské zlatnické firmy se stala americká herečka Sharon Stone. Podívejte se, jak to na slavnostní akci probíhalo.

Novým šéfem Rady ČT je Jaroslav Dědič - Novinky (0)
2014-05-21 / Novinky.cz

Novým předsedou Rady České televize byl ve středu odpoledne v tajné volbě zvolen současný místopředseda rady Jaroslav Dědič.

Baník musí hledat silného partnera dál, jinak se klub nezvedne (0)
2014-05-21 / isport.blesk.cz

Alois Hadamczik se nestane spolumajitelem Baníku Ostrava. Pro klub velká škoda, Hadamczik je zejména v oblasti podnikání mužem, který má tah na branku, a jeho vstup do struktur klubu by nepochybně pomohl. Vzato pohledem zvenčí.

Česko má mistryni světa v kuželkách, Vaverková doma zvládla drama (0)
2014-05-21 / Blesk

Česká kuželkářka Lucie Vaverková získala v Brně titul mistryně světa ve sprintu. Ve finále porazila až po druhém tříhodovém rozstřelu Maďarku Anitu Meheszovou.

Most | Aktuálně.cz (86)
2014-05-21 / Aktuálně.cz

Most je známý především díky své pohnuté historii. V 70. a 80. letech 20. století bylo historické město zcela zbořeno kvůli těžbě uhlí a tuto událost dodnes připomíná kostel Nanebevzetí Panny Marie.

Radu ČT po Uhdem povede Dědič, bývalý mluvčí Sobotkova ministerstva (0)
2014-05-21 / iDNES.cz

Novým předsedou Rady České televize se ve středu stal Jaroslav Dědič. Dříve v ČT moderoval publicistický pořad nebo pracoval jako mluvčí ministerstva financí za Bohuslava Sobotky. Ve funkci vystřídal dramatika Milana Uhdeho. Tomu v březnu skončil mandát. Dědič byl jediným kandidátem.

Miliardář Achmetov opět volá do boje proti „bandě přivandrovalců“ (0)
2014-05-21 / e15.cz

Nejbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov vyzval zaměstnance svých podniků na východě Ukrajiny k dalším protestním akcím proti aktivistům samozvané Doněcké lidové republiky. Vůdce proruských radikálů v prohlášení označil za „bandu přivandrovalců, kteří obelhávají národ“. Každý den by se podle Achmetova na východě země měla konat tříhodinová výstražná stávka.

Chlapík vymyslel Doněckou republiku. Už roku 2005 (0)
2014-05-21 / Tyden.cz

Doněcká lidová republika, kterou v první polovině května vyhlásili proruští aktivisté na jihovýchodě Ukrajiny, není - jak by se mohlo zdát - až reakcí na...

Oštěpař Frydrych opět přehodil 80 metrů a v Číně byl třetí | Aktuálně.cz (0)
2014-05-21 / Aktuálně.cz

Oštěpař Petr Frydrych skončil třetí na mítinku World Challenge v Pekingu.

Špatná zpráva pro kuřáky: Cigarety zdraží o další 3 až 4 koruny! Kvůli EU (0)
2014-05-21 / Blesk

Krabička cigaret bude opět o něco dražší - rozhodla o tom vláda, kterou však žene do dalšího zdražování nařízení EU o zdanění cigaret. Krabička kvůli němu bude cca o 3 až 4 koruny dražší. Novelu ještě musí projednat sněmovna, kde by však měl vládní návrh projít již v prvním čtení. Česku totiž kvůli cigaretám hrozí sankce od Unie!

Víkend napoví, zda se Bursík vrátí do vrcholné politiky - Novinky (0)
2014-05-21 / Novinky.cz

O možném návratu Martina Bursíka do vrcholné politiky se zřejmě bude v sobotu hovořit na setkání republikové rady zelených. V čele poprvé coby zvolený předseda stane Ondřej Liška, který krom jiného hodlá změnit metodiku stranických primárek pro sněmovní volby. Mluvčí strany René Kubášek uvedl, že zelení chtějí měnit kandidátní listiny jen v některých krajích.